El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Eurocambra reclama aturar empreses que causin “danys” en drets humans i medi ambient
  • CA

– L’Eurocambra reclama una directiva que permeti sancionar i aturar l’activitat d’empreses europees que causen “danys” en àmbits com els drets humans, el medi ambient o la bona governança. En un informe de recomanacions a la Comissió Europea aprovat per 504 vots a favor, 79 en contra i 112 abstencions, els eurodiputats demanen a la Comissió Europea exigir a les companyies que es facin “responsables dels danys que causen” i que, en cas que no actuïn amb “la diligència deguda”, siguin sancionades amb “multes de la magnitud de les que es posen per competència o protecció de dades”. “El dret a una reparació efectiva és un dret humà internacionalment reconegut”, apunta el text aprovat pels eurodiputats.

Segons l’informe aprovat, la directiva europea per fer les empreses responsables de les seves accions ha de tenir l’objectiu “d’evitar que hi hagi impactes negatius” en tota la cadena de subministrament i en les relacions empresarials i que, en cas que n’hi hagi, es puguin abordar “de manera adequada”.

En cas que s’observi que una empresa sota legislació d’un estat membre o establerta en territori comunitari no actua amb “la deguda diligència”, la proposta dels eurodiputats apunta a exigir “accions de reparació”. En cas que el dany sigui “irreparable”, el text diu que s’haurien de poder adoptar “mesures provisionals”, entre les quals inclouen una suspensió temporal de l’activitat o una prohibició d’operar al mercat únic.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a març 10, 2021 | 21:27
    L'OBSERVADOR ASTORAT març 10, 2021 | 21:27
    Consejos vendo, que para mí no tengo !!!!! FREEDOM, FOR ALL POLITICAL CATALAN PRISONERS AND EXILES !!!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa