El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La vacuna catalana contra la Covid estarà disponible aquest any

La vacuna contra el coronavirus de l’empresa catalana Hipra podria estar disponible durant el segon trimestre del 2022. Així ho ha explicat la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant. En una visita a la farmacèutica, situada al poble d’Amer, Morant ha assegurat que “si tot va bé” la vacuna podria ser comercialitzada aquest any. A més, la ministra també ha explicat que la vacuna de la farmacèutica catalana està obtenint “bons resultats” per erradicar la nova variant Òmicron del virus.

El vaccí d’Hipra es troba en la segona fase de la seva validació, però la companyia catalana espera que l’Agència Espanyola del Medicament autoritzi la seva entrada a la tercera fase, que comptarà amb 3.000 voluntaris i la participació de 15 hospitals catalans i internacionals. Actualment, Hipra ja ha produït 2 milions de dosis, però la mateixa farmacèutica assegura que tenen capacitat de produir-ne fins a 600 milions aquest mateix any. Així doncs, entre abril i juny aquesta nova vacuna contra la Covid podria entrar al mercat.

Morant també ha dit que “té moltes esperances” posades en aquesta vacuna, ja que la recombinació de proteïnes que ha fet Hipra té una gran capacitat d’adaptació a les variants de coronavirus que puguin anar sorgint: “Ara s’està fent amb alfa i beta, però en un futur podria recombinar Òmicron amb altres variants que puguin sorgir”, ha remarcat la ministra. En aquest sentit, ha afegit que aquesta vacuna podria funcionar com les que s’administren anualment contra la grip i que es van adaptant a les mutacions del virus. 

A part de la seva investigació contra la Covid-19, Hipra també s’ha convertit en una de les beneficiàries dels ajuts del programa Misiones, una línia d’ajudes dotada de 120 milions d’euros amb l’objectiu de continuar projectes de salut. Així doncs, la farmacèutica d’Amer hauria rebut 2 milions d’euros per avançar la seva investigació contra un altre virus que provoca bronquiolitis, sobretot a infants.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 04, 2022 | 16:44
  Gonzalo gener 04, 2022 | 16:44
  Bravo por la empresa española que ha conseguido esta vacuna. Esperemos que sea efectiva. Y gracias también a todas las instituciones públicas que han colaborado económicamente en la investigación, incluido el Gobierno de España.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 04, 2022 | 19:48
   Gonzalo gener 04, 2022 | 19:48
   Yo mismo fui voluntario para que me pusieran la primera dosis experimental y ahora hablo catalan. Hi ha que veure eh! 40 anis que fa que estic aquí i ara parlo catalí tu!
   • Icona del comentari de: Lisa a gener 05, 2022 | 10:04
    Lisa gener 05, 2022 | 10:04
    Mai és tard perquè els ignorants, ampliïn els seus coneixements...
  • Icona del comentari de: a Gonzalo a gener 05, 2022 | 10:02
   a Gonzalo gener 05, 2022 | 10:02
   Mira desgraciat, ara com a bon espanyolet, hauries de ser conseqüent i fes boicot s la vacuna, a la fi, fer boicot al cava no té cap mèrit...fes-ho a la vacuna, no sigui cas que porti algun component per tornar als nyordos independentistes...hahahaha
 2. Icona del comentari de: Hem trepitjat mERCda a gener 05, 2022 | 00:23
  Hem trepitjat mERCda gener 05, 2022 | 00:23
  Una vacuna catalana ho és si també protegeix contra el botiflerisme. La ratio de contaminació és extremadament alta i virulenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa