El govern espanyol aprova la nova reforma laboral

El consell de ministres ha aprovat aquest dimarts el Reial Decret que reforma el mercat laboral per limitar els contractes temporals, retornar l’equilibri a la negociació col·lectiva i incorporar a la legislació ordinària els expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que substituiran als que ja s’han utilitzat durant la pandèmia, tot i que mantindran l’objectiu d’evitar acomiadaments.

Aquesta reforma entrarà en vigor a partir d’aquest dimecres, excepte pel que fa a la nova regulació de contractes, que ho farà d’aquí a tres mesos; i arriba després que el govern espanyol arribés a un acord amb els sindicats i empresaris. Aquesta reforma pactada entre l’executiu espanyol i els agents socials afecta a diversos aspectes de l’Estatut dels Treballadors, com la contractació i la negociació col·lectiva, i tñe entre els seus principals objectius la reducció de la precarietat i la temporalitat a l’Estat espanyol, tal i com ha assegurat la ministra de Treball, Yolanda Díaz.

Segons la també vicepresidenta segona del govern espanyol, amb aquesta reforma laboral arriba “un marc amb el qual canviarà la vida de molta gent al nostre país“. “Amb aquesta reforma es passa pàgina a la precarietat a l’Estat espanyol, perquè hi ha joves i dones que no han conegut a la seva vida un contracte de feina que no sigui escombraria; avui deixaran de tenir vides precàries“, ha afegit.

Aquesta norma estableix que el contracte de feina ordinari serà l’indefinit i que només podran fer-se contractes temporals amb causes molt justificables, com circumstàncies de producció i per substitució d’un altre treballador amb reserva del lloc de feina. En el primer cas, només es podrà concertar per increments ocasionals imprevisibles de la producció o oscil·lacions en la demanda, per un temps màxim de sis mesos, ampliables a dotze si així ho estableix en conveni col·lectiu sectorial de cada ocasió.

Nou comentari