El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CEOE rebutja la proposta de l’augment del salari mínim
  • CA

La CEOE ha rebutjat aquest dimarts la proposta de la ministra de Treball, Yolanda Díaz d’apujar el salari mínim interprofessional fins als gairebé 1.000 euros (996 euros). La patronal ha confirmat que no donarà suport a la proposta, ja que creu que no és bon moment i considera que el context econòmic és encara “d’incertesa”. En un comunicat la CEOE i CEPYME han recalcat que davant l’encariment de les matèries primeres i la manca de subministraments les empreses es “podrien quedar sense marges” si s’apuja el SMI.

“Les organitzacions empresarials consideren que no és el moment d’aplicar una nova pujada de l’SMI el 2022, que sembla respondre més a una aspiració política en el sí del govern que a la lògica econòmica”, ha assegurat la patronal. A més, també reafirmen que el context de recuperació en l’àmbit laboral no tornarà a la normalitat fins el 2023 i aquest augment dels costos laborals podria suposar un endarriment d’aquesta recuperació: “Les companyies tenen pressions creixents en els costos empresarials i una notable caiguda acumulada de la productivitat”, ha afegit.

L’organisme també ha defensat que “el salari mínim ja ha pujat un 30% des del 2019” i per tant, ha reconegut que els costos per a les empreses han anat augmentant. “En trobem en un context on les empreses paguen uns 1.500 euros per empleats”, reconeix el comunicat de la patronal. Tot i això, la CEOE no ho dona tot per perdut i afirma que està disposada a parlar amb els sindicats per concretar “una senda d’actualització dels salaris raonable per als propers anys en el marc de les negociacions del proper Acord Interconfederal per a la Negociació Col·lectiva”

L’augment del salari mínim encara no és una certesa sinço una proposta del govern espanyol. Aquest dimecres, serà el moment en el que les empreses i els sindicats començaran les negociacions per decidir si s’aprova o no. En aquest sentit, els sindicats s’han mostrat a favor d’aquesta pujada, mentre que les patronals empresarial com Foment del Treball o ara la CEOE hi estan en contra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: blup a febrer 08, 2022 | 19:36
    blup febrer 08, 2022 | 19:36
    UI, qué estrany! Sembla que no pugui ser!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa