Des de fa temps els usuaris de WhatsApp porten reclamant a l’app una eina per esborrar els missatges que ja han estat enviats. L’aplicació de missatgeria porta provant aquesta funcionalitat en betes els últims mesos, i finalment ha anunciat a la seva pàgina de suport que la funció d’esborrar missatges enviats ja s’està preparat.

 

WhatsApp ha assenyalat que estarà disponible tant per als grups com per als xats individuals, i també que servirà per a les seves versions d’Android, iOS i Windows Phone, encara que de moment no ha revelat una possible data d’estrena.

Tant a iOS com a Windows Phone, caldrà prémer el missatge i després seleccionar l’opció ‘Recuperar’. Els usuaris d’Android seguiran passos molt semblants: tan sols hauran de seleccionar el missatge, després prémer el botó de ‘Menú’ al seu dispositiu i finalment seleccionar l’opció ‘Recuperar’.

 

Això sí, des de WhatsApp avisen que hi ha diverses condicions perquè el missatge enviat pugui ser esborrat sense problemes. Tant l’emissor del missatge com el receptor del mateix hauran d’usar l’última versió de l’app; si no és així, la recuperació del missatge no serà possible. A més, el que vulgui esborrar el missatge tindrà un màxim de cinc minuts per fer-ho.

Aquesta funció està especialment pensada per esborrar missatges que hagin estat enviats a un destinatari o grup equivocat, o també per eliminar aquells missatges que s’hagin escrit en un moment d’empipament. No obstant això, la recuperació pot resultar bastant polèmica a causa que el receptor del missatge sabrà que ha estat eliminat.

 

I és que una vegada s’hagi esborrat el missatge enviat, el destinatari rebrà “aquest missatge ha estat eliminat” al xat. Aquest missatge podria generar discussions entre amics i parelles, per la qual cosa caldrà ser curós a l’hora d’usar aquesta nova funció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa