El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El comitè d’empresa de TV3, “decebut” amb l’acord per renovar la CCMA
  • CA

El comitè d’empresa de TV3 ha carregat aquest dijous contra l’acord al qual han arribat Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i el PSC per renovar el govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). En un comunicat, assegura que aquest pacte és “decebedor perquè s’ha perdut l’oportunitat de despartiditzar la direcció dels mitjans públics”. Un dels aspectes que més lamenten és que aquestes persones “provenen majoritàriament de la política i tenen una marcada identificació amb els partits que els han designat”.

És per aquest motiu que el comitè d’empresa ha demanat al futur consell que, després que sigui avalat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya i pel Parlament, es reuneixi amb els treballadors per “reafirmar el compromís” dels professionals “amb el servei públic i la producció de qualitat i per reclamar de la nova direcció de la CCMA l’aprovació urgent del contracte programa amb pressupost plurianual suficient i el compromís inequívoc amb el manteniment i la promoció de la producció interna i de la plantilla que la fa possible”.

En l’acord dels dos principals partits independentistes amb el principal partit de l’oposició es va proposar que Rosa Romà sigui la presidenta de la CCMA i que Àngels Ponsa passi a ser la vicepresidenta. Els altres membres que formaran el consell de govern de la ‘Corpo’ seran, previsiblement, Lluís Garriga, Gemma Ribas, Lluís Noguera, Carme Figueras i Pep Riera. Per altra banda, la terna de partits han pactat també el relleu de Rafael de Ribó com a Síndic de Greugesi que Xevi Xirgo sigui el nou president del CAC. El seu lloc serà ocupat per la jurista Esther Giménez-Salinas Colomer. El comitè d’empresa de Televisió de Catalunya creu que la CCMA necessita “un equip de direcció que treballi conjuntament per potenciar les capacitats de la producció i el servei públic dels mitjans i aconseguir un finançament estable que ho permeti”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: buff a desembre 23, 2021 | 12:06
    buff desembre 23, 2021 | 12:06
    ara han de fer fora el gordillo i el faro de Catalunya Ràdio
  2. Icona del comentari de: ton c. a desembre 23, 2021 | 15:45
    ton c. desembre 23, 2021 | 15:45
    aquets del comité sembla que baixeu d´un nùvol, de que us penseu que va aixó, ja sou grandets. Doneu una altre excusa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa