El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
PSC, ERC i Junts es reparteixen els càrrecs de la CCMA i el CAC

Finalment, en una reunió a tres bandes, s’ha tancat avui un dels acords claus de la legislatura que ahir feia preveure que s’allargaria fins el gener: els noms del Comitè de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a més del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, els organismes de direcció política dels mitjans public i dels continguts audiovisuals que s’emeten al país. L’acord entre PSC, ERC i Junts estableix que la presidència de la CCMA anirà a parar a mans de Rosa Romà, presidenta del Col·legi de Publicistes, la vicepresidència a Àngels Ponsa, exconsellera de Cultura, i com a vocals, Lluís Garriga, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), Gemma Ribas -sociòloga i periodista-, Lluís Noguera, Carme Figueras, exdiputada del PSC, i Pep Riera, actual diputat de Junts.

Pel que fa al CAC, tres tres formacions han pactat que l’actual director del Punt Avui i taquígraf de les memòries del president Carles Puigdemont, Xevi Xirgo, serà nomenat president. La resta de membres de la direcció seran Rosa Maria Molló, històrica periodista de RNE, Miquel Miralles -President de l’Associació Catalana de Ràdio, Laura Pinyol, periodista i novel·lista, i Enric Casas.

Els grups també han acordat un document sobre Els reptes dels Mitjans de Comunicació Públics de la CCMA, que recull els acords de treball del nou mandat on s’estableix com a prioritats el contracte programa i estudiar els nous públics davant el canvi de paradigma dels mitjans de comunicació.

Per altra banda, la terna de partits han pactat el relleu de Rafael de Ribó com a Síndic de Greuges. El seu lloc serà ocupat per la jurista Esther Giménez-Salinas Colomer.

Pel que fa a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, s’ha proposat l’exconsellera de Governació Meritxell Borràs, com a presidenta, un cop ha superat la inhabilitació arran de la condemna per desobediència del Tribunal Suprem per la causa del Procés.

En un comunicat, els grups han informat que en el cas de de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública, la Sindicatura de Comptes i el Consell de Garanties Estatutàries, la designació dels membres s’acordarà en les properes hores, aprofitant el ple de pressupostos.

Per altra banda, els tres grups parlamentaris han acordat iniciar els tràmits parlamentaris establerts per llei per a la renovació dels òrgans esmentats a través dels mecanismes que han d’avaluar la idoneïtat de les candidatures a partir del mes de gener de 2022.  Així mateix, s’acorda reduir els mandats a sis anys d’aquells organismes que actualment tenen un mandat de nou anys. 

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Català a desembre 23, 2021 | 06:32
  Català desembre 23, 2021 | 06:32
  Benvolgut Xevi, no se pas si donar-te l'enhorabona o el condol; assoleixes un càrrec de responsabilitat, cert. Però entres a l'engranatge aquell on, si no segueixes les instruccions, seràs esmicolat.
 2. Icona del comentari de: Avi a desembre 23, 2021 | 11:55
  Avi desembre 23, 2021 | 11:55
  Ara si es pot pactar amb el PSC del 155 etc. oi? JxCat com Erc foteu fàstic, ja no enganyeu ningú
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 23, 2021 | 14:59
   Pere LLimonera i Citronell desembre 23, 2021 | 14:59
   Una noche, ociosa de aquellas / en que un indePendenciero no grita, / no rompe cristales, ni agita / carteles, ni banderas con estrellas; / ni busca, con el prójimo, querellas / y cual ciudadano honesto y probo, / razona, dejando de hacer el b0bo, / sobre la falsa Historia impostada, / ve, bajo la luna, en su gloria alzada, / el porqué del tres por ciento y el robo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa