El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La negociació de la Corporació de Mitjans Audiovisuals s’allarga
  • CA

La negociació pel relleu del comitè de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no estava tan ben bastida com es pensava. De fet, els grups participants de la negociació, PSC, ERC i Junts per Catalunya, han demorat l’acord fins al mes de gener per intentar mantenir viu un delicadíssim preacord arribat en les darreres setmanes.

Diputats coneixedors de la negociació apunten fins i tot que s’han aturat les negociacions de darrera hora per la Covid, tot i que dijous hi ha el ple per aprovar definitivament dels pressupostos. “L’acord no està tancat”, emfatitzen. Però, això sí, tothom deixa la porta oberta a què arribi “en dies”, després de Nadal. Cal tenir present que la nova llei exigeix que els consellers de la CCMA siguin escollits per dos terços del Parlament i per un mínim de 3 grups parlamentaris.

Algunes fonts assenyalen que aquest dimecres hi havia una trobada prevista per intentar desencallar la situació, però que ara s’ha cancel·lat. En definitiva, qui porta la negociació són els presidents dels grups parlamentaris i aprofiten les darreres hores per retallar serrells. De fet, el passat divendres hi havia convocada una reunió per reblar l’acord però finalment es va ajornar sine die. Ara les trobades són més complicades arran del creixement dels infectats amb la Covid.

Finalment, però, l’acord per renovar la Corporació, així com el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), no arribarà fins el gener. “Tot és molt delicat, i millor no anar amb pressa per tal de no esberlar un probable acord”, comenten fonts coneixedores de la negociació en conversa amb El Món. De fet, alguns dels negociadors asseguren que hi ha raons tècniques al darrera que impedeixen acabar de tancar el pacte que fa dos dies alguns dels negociadors donaven per fet. “L’últim cop que es va intentar tancar abans de Nadal va sortir tot volant”, recorden els més veterans.

La negociació s’esperava enllestir aquest 23 de desembre i tot semblava que anava com la seda. Curiosament, s’ha mantingut la discreció dels noms proposats i l’hermetisme de les reunions oficials i informals que han celebrat socialistes, republicans i junters. Ara però, qüestions de terminis, i de desacords interns a Junts amb els noms proposats per als consellers i per a la presidència han embolicat la troca. Per evitar trencaments, els grups han decidit deixar les converses uns dies en stand-by i allargar la decisió amb el recurs de “no hi ha novetats”. Però a la pregunta si l’acord pot arribar en els “propers dies” la resposta de fonts dels tres partits és un sonor “sí”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: TV3 a desembre 22, 2021 | 00:46
    TV3 desembre 22, 2021 | 00:46
    Volem TV3 neta i exclusivament en català. Deixeu-vos de tantes històries i feu que TV3 torni a valer el que era i el que ha representat per els catalans, i un exemple per la ciutadania. Poseu-vos les piles.
  2. Icona del comentari de: Horaci a desembre 22, 2021 | 12:27
    Horaci desembre 22, 2021 | 12:27
    Hi han masses melindros a sucar, l'últim va ser els escarafalls dels comuns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa