Molí de Rué, Premi Vinari Sorea a la Tradició Vitivinícola de Catalunya 2019

El celler de Vinebre guanya el guardó per la seva tasca en favor de la recuperació del vimblanc
Molí de Rué

Molí de Rué és un celler i molí d’oli amb més de cent anys d’història ubicat al municipi de Vinebre, a la Ribera d’Ebre. Es tracta d’un projecte familiar que ha vist passar quatre generacions i que actualment té al capdavant la Noemí Poquet.S ota la seva empenta i dedicació́, al celler hi elaboren vins amb Denominació́ d’Origen Tarragona, entre els quals hi ha un vi dolç que recupera antigues tradicions de la zona, el vimblanc de Vinebre.

Sol i Serena de Molí de RuéEl Vimblanc elaborat a la manera tradicional és un vi blanc dolç elaborat amb raïm de la varietat pansal assolellada i sobremadurada, amb un grau alcohòlic volumètric natural mínim d'11% vol. Es fermenta en bótes de roure, sense addició d'alcohol, fins que s'obté un grau alcohòlic volumètric adquirit mínim de 15% vol i màxim de 18% vol.
 
 
El “Sol i Serena”, el vimblanc del Molí de Rué està elaborat 100% amb la varietat macabeu,  i ha recuperat processos d’elaboració́ d'antuvi que li valen el Premi que lliura SOREA a la Tradició́ vitivinícola de Catalunya.