MónEconomia
Minicoders la start-up que ensenya als nens a programar des de primària
  • CA

Ja fa anys que s’ha posat en dubte la manera d’educar a l’escola. Cada cop és més habitual, i ho veiem en els plans d’estudi del govern, el fet de deixar enrere les assignatures i mètodes d’avaluació tradicionals i apostar per competències o classes més pràctiques que portin als alumnes a aprendre el mateix a través de diferents mètodes. Tota aquesta teoria educativa també s’ha traslladat al món empresarial i cada cop és més habitual veure projectes que aposten també per oferir alternatives, com és el cas de Minicoders, una plataforma que ensenya a programar amb experiències de joc al metavers.

Concretament, aquesta empresa, impulsada per Nuclio, ofereix jocs, continguts didàctics i tutors virtuals per a nens d’entre 6 i 12 anys. De fet, la plataforma ha desenvolupat un joc educatiu a Roblox, un metavers per a nens, que ha registrat 200 mil visites en poc més de mig any. A més, la companyia ha estat reconeguda com una de les 50 millors start-ups en la present edició dels premis 4 Years From Now (4YFN) Awards del MWC, on ha tingut presència dins de l’estand d’ACCIÓ al 4YFN. La companyia va captar l’any passat 350 mil euros en una ronda de finançament pre-seed per a llançar el seu producte al mercat, i enguany preveuen tancar una nova ronda de finançament.

Imatge d'un dels jocs de Minicoders / Minicoders
Imatge d’un dels jocs de Minicoders / Minicoders

Entrada a les escoles

Fins ara l’empresa s’havia dirigit només a pares particulars que volien que els seus fills donessin els primers passos en el món de la programació, però durant aquest MC aquesta companyia ha decidit obrir una nova línia de negoci i oferir els seus productes també a les escoles. Tal com explica un dels cofundadors, Carlos Moreno, al TOT Economia, han fet petits canvis en l’estructura per permetre que els professors puguin accedir a una àrea privada des d’on poden impartir els diferents mini cursos de Minicoders. A més, aquest espai permet als professors obtenir informes personalitzats a temps real sobre l’acompliment dels seus alumnes i la classe en el seu conjunt sense haver de fer exàmens.

Per començar aquesta expansió del negoci Minicoders ja ha arribat a un acord amb 12 escoles catalanes per a implementar la seva plataforma didàctica, segons explica Moreno. Ara bé, l’objectiu a curt termini de l’empresa és que la seva plataforma entri a 100 col·legis perquè la utilitzin més uns 5.000 nens durant aquest 2023.

Per la seva part un dels altres cofundadors de Minicoders, Rubén Aparicio, explica que “el model d’ensenyament play-to-learn és altament eficaç” perquè motiva als nens plantejant experiències de joc col·laboratiu en les quals es diverteixen i, gairebé sense adonar-se, desenvolupen el seu pensament computacional. En aquesta línia, Aparicio assegura que aquest aprenentatge és necessari de cara al futur, ja sigui programant individualment, en equip, o amb l’ajuda d’una intel·ligència artificial. En aquesta cerca de la motivació, la companyia també innova més enllà de les experiències de joc a Roblox, utilitzant ulleres de realitat augmentada que permeten representar experiències de joc educatiu en 3D sobre l’espai físic de l’aula.

Més notícies
Una imatge de l'entrada del 4YFN, on se situa l'stand de Theker / ACN
Theker, un robot català per revolucionar la indústria
Notícia: Theker, un robot català per revolucionar la indústria
Comparteix
La derivada de la UOC proposa una solució automatitzada per a l'ensamblatge al sector dels semiconductors i aspira a generalitzar la robòtica
Una torre de distribució electricitat - Europa Press
La baixada del preu de l’energia modera la inflació de l’eurozona al febrer
Notícia: La baixada del preu de l’energia modera la inflació de l’eurozona al febrer
Comparteix
La taxa interanual es va situar en el 8,5%, mentre que la inflació subjacent va marcar el rècord amb una pujada fins al 5,6%
El CEO de GSMA, John Hoffman, durant la presentació del Beat Barcelona, dins el MWC / ACN
L’activitat de negoci al MWC torna a nivells prepandèmia
Notícia: L’activitat de negoci al MWC torna a nivells prepandèmia
Comparteix
La GSMA celebra una edició 2023 en què "s'han signat més contractes que mai" entre les més de 2.400 empreses presents a Fira de Barcelona
Imatge d'arxiu de la presidenta del Banc Central Europeu, Christine Lagarde / Arne Dedert - dpa
Lagarde carrega contra la rebaixa de l’IVA dels aliments de Sánchez
Notícia: Lagarde carrega contra la rebaixa de l’IVA dels aliments de Sánchez
Comparteix
La presidenta del BCE ha considerat que rebaixar l'IVA dels aliments provocarà una segona onada d'augment dels preus

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa