El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els vigilants municipals avisen Buch que estan tips de fer “judo verbal”
  • CA

L’Associació de Guàrdies , Agents i Vigilants Municipals de Catalunya continuen a la grenya amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. Després de diversos comunicats, el passat 9 de juny van demanar formalment una trobada amb el conseller per tal de reivindicar els seus drets i les modificacions legals que permetin el reconeixement de le seves tasques. “N’estem tips de fer judo verbal”, sintetitzen des de l’Associació cansats de no tenir amparament, ni defenses per fer la feina que estan fent els 500 agents que treballen en 130 municipis i abasten 385.000 habitants. 

En aquest sentit, recorden dues intervencions dels darrers dies en les que un agent de Collbató va haver de reduir un home borratxo que increpava i agredia la gent o el descobriment d’una gran plantació indoor de marihuana a El Catllar així com un cas que es van haver d’enfrontar amb un home armat amb un ganivet de grans dimensions. Així l’AGAVMC també reivindica la feina feta per vigilar el confinament com a “policia dels pobles petits de Catalunya”.

L’Associació, que compta amb un 20% dels vigilants de Catalunya, lamenta que la conselleria d’Interior encara no els ha donat data per a la reunió. De fet, al·leguen que ja s’ha superat la part més intensa de la COVID 19 i és hora de començar a treballar pel seu reconeixement.  “Donem servei a un nombre superior de ciutadans que a l’Hospitalet o Badalona”, remarquen des de l’Associació. 

EaSdByQUcAAo e4

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa