El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Operatiu contra el narcotràfic a Catalunya
  • CA

Els Mossos d’Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil han iniciat aquest dimarts a primera hora un operatiu a diversos punts de Catalunya contra una xarxa dedicada al narcotràfic al nostre país. Aquesta presumpta organització criminal es dedicava al tràfic de marihuana i altres drogues. Es preveu que aquests tres cossos policials facin diversos registres durant el dia d’avui, especialment a municipis del Vallès Occidental i el Baix Llobregat. També hi ha registres al Barcelonès, Tarragonès i altres comarques. La majoria d’escorcolls, però, s’estan produint a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

El passat divendres els Mossos d’Esquadra i la policia nacional van detenir cinc persones en una operació contra una xarxa criminal internacional que també traficava amb marihuana. Es a tractar d’un dispositiu policial fruit de les gestions realitzades en el marc del cas ‘Poirot’, que al mes de juliol d’aquest any ja va permetre als dos cossos policials – en col·laboració amb funcionaris d’Europol i les policies d’Alemanya i Albània – arrestar més d’un centenar de persones en 51 escorcolls en naus industrials i domicilis, principalment a les àrees metropolitanes de Tarragona i Barcelona. Gràcies a totes aquelles gestions es van poder identificar noves naus industrials que encara estaven en funcionament.

ELs nous escorcolls d’aquella operació es van fer a Barcelona, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savalls, Ripollet i Polinyà, i van permetre intervenir més de 1.500 plantes de marihuana. Els detinguts eren quatre homes albanesos que vivien a l’interior dels centres de producció i un home espanyol, utilitzat per l’organització com a testaferro en diverses naus, que tenia la funció d’entorpir la investigació. A tots se’ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. Els cinc detinguts van passar a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Reus, que va ordenar l’ingrés a presó del detingut espanyol i llibertat amb mesures cautelars per als altres quatre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa