Incident greu a la central nuclear d’Ascó. Un treballador ha mort per una fuita de CO2. Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a les 18:56 hores i set dotacions terrestres s’hi han desplaçat alertats per “altes concertacions de diòxid de carboni”. L’incident, inicialment, no es qualificava de greu, però finalment ha acabat amb la vida d’un home de 46 anys. La unitat I de la central nuclear Ascó estava fent els treballs de la 28a recàrrega de combustible des del passat 16 d’octubre.

Tot indica que l’origen de l’incident ha estat un error en la recàrrega d’un sistema contra incendis, que hauria provocat una fuita de CO2 -que s’utilitza precisament per apagar focs-. Per tant, l’incident no està vinculat a l’activitat radiològica. Els Bombers hi han enviat cinc dotacions inicialment, però ara n’hi ha set treballant. En la zona afectada hi havia tres treballadors, que són dos ferits i la persona que ha mort. El quart és un bomber de l’empresa. Els Bombers han entrat al recinte de la fuita per comprovar si hi havia algú més però no han trobat cap altre treballador. L’incident es tracta com un accident laboral. Els Bombers verificaran ara que la fuita de CO2 està controlada i delimitaran la seva expansió, per comprovar que no queden treballadors en la zona afectada.

Cal recordar que fa gairebé dos anys ja es va produir un accident greu al complex petroquímic de Tarragona IQOXE. L’explosió va ser tan gran que es va escoltar en municipis propers al polígon sud de la ciutat. Va causar flames de grans dimensions i lamentablement, la deflagració va deixar un mortvuit ferits, un dels quals va estar en estat crític durant dies. La mort es va produir d’una manera indirecta a l’explosió, però els Bombers des del començament van dir que havia estat a conseqüència de la deflagració. L’ona expansiva també va provocar que una casa s’esfondrés i un home morís en caure-li a sobre el seu sostre.

Comentaris

    ciutadà Novembre 25, 2021 | 08:45
    Aquest comunicat te ben poca credibilitat perequè si hi ha hagut una fuita radioactiva ho amagaràn.
      Negacionistaconspirador Novembre 25, 2021 | 15:09
      Ja tantes coses que amaguen que ja ni em sorprèn.

Nou comentari