Els alcaldes d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita demanen ajuts urgents a fons perdut

Joan Roig estima que els danys seran el doble o més dels del 2018, quan es van calcular en 8 milions

Els alcaldes d’Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, Joan Roig i Josep Caparrós, han demanat aquest dijous ajuts urgents a fons perdut per reparar els danys que han provocat els aiguats d’aquest dimecres als seus municipis. En declaracions a Rac 1, Roig ha estimat que si l’any 2018 van patir uns danys per valor de 8 milions d’euros, enguany la factura serà del doble o més. L’alcalde d’Alcanar ha fet una crida perquè les institucions supramunicipals “aquesta vegada estiguin a l’altura”, i ha remarcat que necessiten els recursos amb urgència. En aquest punt, s’ha queixat que els ajuts del 2018 van arribar gairebé dos anys després.

Per la seva part, el batlle de Sant Carles de la Ràpita ha subratllat que el que calen són ajuts a fons perdut, no subvencions. “Això són situacions extraordinàries i necessitem ajuts extraordinaris, perquè els pressupostos municipals no tenen marge per fer front a això”, ha argumentat.

Comentaris

    Jeroni Munyós 02/09/2021 11:15 am
    També s'haurà de demanar responsabilitats dels desastres urbanístics, amb edificis, murs i infraestructures construïts on no toca, les quals afavoreixen encara més les inundacions. Això se sap des de fa anys i panys, sense eixir del país coneixem perfectament el cas del Maresme, aleshores perquè el model s'ha repetit en una zona fins fa unes dècades "verge" ? Si no comprenem que edificar i formigonar on hi ha, o a prop, de barrancs, no capirem res. I construir un port que faci de pantà de contenció dins de la mar... és "correcte" ? Encara més en el llenguatge ebrenc, consulteu el DIEC2, diccionari de la llengua, hi ha el mot barrancada com a sinònim d'aiguat, és tot dit.

Nou comentari