La xarxa s’omple de denúncies de racisme contra les discoteques

Tres discoteques han estat motiu de denúncia a les xarxes socials per qüestions racistes. Es tracta de la discoteca Waka de Sabadell, la Nova Platea de Girona i la carpa Titus de Badalona. El president de la patronal de l’oci nocturn (Fecasarm), Joaquim Boadas, ha sortit en defensa dels locals i també del personal de seguretat que hi treballa. Les acusacions d’aquest cap de setmana van dirigides, especialment, als treballadors de seguretat.

El primer dels casos és una agressió física que va tenir lloc a l’exterior de la discoteca Waka de Sabadell. A Twitter corre un vídeo on es veu un grup de treballadors de seguretat propinant una pallissa a un noi que està estirat a terra. Un home li propina un reguitzell de cops de puny mentre que l’altre el colpeja fortament amb el peu. Alguns usuaris denuncien que els porters de la discoteca van negar-li l’entrada al local pel fet de ser negre.

Però el president de la Fecasarm ho nega. Boadas ha assegurat aquest dimarts en declaracions al Matí de Catalunya Ràdio que aquest noi i un altre grup de joves van començar a amenaçar amb ampolles trencades uns treballadors que es dediquen a netejar el pàrquing proper a aquesta discoteca. Aquests treballadors, segons la versió de la patronal de l’oci, haurien demanat ajuda als responsables de seguretat, que l’haurien castigat amb aquesta pallissa. “El vídeo està fora de context“, ha argumentat.

Una altra de les denúncies d’aquest cap de setmana té a veure amb la carpa Titus de Badalona. A les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria circula un missatge en el qual s’assegura que una jove de 18 anys no va poder entrar a la discoteca perquè els porters li van dir que només podria accedir-si “si es rebaixava dos tons de pell“. La noia seria, segons aquest missatge, “originària de Madagascar”. Boadas, però, ha negat rotundament aquests fets. I no tindries res a veure amb el missatge difós a xarxes. “He recomanat la discoteca a denunciar per denúncia falsa, perquè hi ha imatges de les càmeres de seguretat on es veu com unes persones s’intenten colar al local“, assegura el president de Fecasarm, que lamenta que després “s’inventessin motius racistes”.

Missatge de WhatsApp denunciant la discoteca Titus de Badalona
Missatge de WhatsApp denunciant la discoteca Titus de Badalona

Hi ha un tercer cas que té a veure amb la discoteca Nova Platea de Girona. Boadas no ha volgut fer cap declaració sobre aquest cas per falta d’informació, però el Matí de Catalunya Ràdio ha pogut parlar per telèfon amb la noia que ha denunciat discriminació per no deixar-la entrar pel seu color de pell. Aquesta jove, però, admet que aquell dia no portava el deu DNI a sobre, i que al mòbil tenia una foto d’aquest document d’identitat. Ha explicat que els porters li asseguraven que no la deixaven entrar per no dur el DNI, però ella intueix que no la van deixar passar pel fet de ser negra.

Comentaris

  Cal dir-ho Novembre 02, 2021 | 12:57
  En aquest locals "d'oci nocturn" que quan et deixen entrar si ets mascle et diuen " Buenas notches caballero", "Passe caballero" [sic] solament tenen individus o "goril·les" no catalans a l'entrada ? Una altra forma de discriminació, ni es plantegen mai contractar "personal" més assenyat, més instruït i tocant de peus a terra i a la terra on se suposa que viuen. i en Joaquim Boades, quin paio, més fastigós, fals i sinistre...
  Josep Novembre 02, 2021 | 14:28
  aquests "gori·les" no mereixen ni estar al zoo, millor deixar-los a la gàbia dels lleons, igual que la majoria de "seguratas", de petits volien ser policies i de grans son una mica més merdes que els policies
  Àngel Novembre 02, 2021 | 15:33
  Ara l'indecent Boadas diu que li han tret fora de "context" el vídeo on s'hi veuen uns goril·les de disco atonyinant una persona... Al nostre país la qualitat i el nivell de "l'empresariat" de "l'oci nocturn" fa molta pena. N'hi ha per a llogar-hi cadires.
  Tano Novembre 02, 2021 | 17:21
  Us animo a fer boicot en aquestes tres discoteques. Personatges que fan de porters en aquests establiments i que tracten a puntades de peu als clients, en sobren en aquest món. Hi han moltes maneres de posar al seu lloc una persona que no es comporta com cal. Aquesta xusma que tracta d'aquesta forma, es mereix que els fotin al trullo durant uns quants anys. Que collons s'han pensat que són, el Rambo?. No tenen ni cultura, ni saben que pebrots vol dir.

Nou comentari