El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rodalies funciona amb menys del 50% del servei
  • CA

La vaga de maquinistes a Rodalies torna a deixar imatges caòtiques a les estacions catalanes. Aquest dimarts el servei de trens funciona amb menys d’un 50% del servei. Concretament, en un 47% en les primeres hores d’aquest matí. És a dir, que hi ha hagut 112 trens suprimits fins les 9 del matí i que és el quart dia que no hi ha suficients maquinistes per oferir els serveis mínims pactats entre la Generalitat i la Moncloa. Des d’ahir que les estacions ja estan més buides, perquè la gent que no pot fer teletreball opta per viatjar amb altres mètodes de transport. Això és el que ha provocat llargues cues a les estacions de busos i congestió a les autovies.

La vaga d’avui no és per franges, sinó que durarà 24 hores. Cal recordar que Renfe i els maquinistes mantenen acusacions creuades des que es va iniciar l’aturada. L’empresa assegura que molts maquinistes que tenien l’obligació d’anar a treballar per oferir serveis mínims no s’han presentat a la feina en aquests darrers dies. Em canvi, el sindicat convocant de la vaga, Semaf, assegura que és l’empresa qui no ha entregat correctament les cartes o altres tipus de comunicacions als treballadors per anunciar-los que és la seva obligació anar a treballar.

Durant aquest cap de setmana Renfe va fer una operació de terra, mar i aigua per assegurar que els maquinistes anaven a treballar: va enviar fins a 1.600 correus electrònics, va entregar en mà 300 cartes i va enviar 530 burofax als treballadors per mirar d’assegurar que es presentaven a la feina i així poder evitar les imatges de la setmana passada. De res va servir, perquè aquest dilluns el sevei va ser del 53%. Conseqüència d’això va ser que les entrades a Barcelona es van col·lapsar. Hi va haver cues quilomètriques de cotxes que miraven d’entrar a la capital catalana; treballadors que entraven amb el seu vehicle privat degut a la fallida de Rodalies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marti a octubre 05, 2021 | 10:37
    Marti octubre 05, 2021 | 10:37
    El que fa falta a rodalies i amb més urgència, és una renovació de plantilla, aquests són uns inútils

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa