El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UPF estudia sancionar el professor Hèctor López Bofill per un tuit
  • CA

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) està estudiant si sanciona al seu professor Hèctor López Bofill per un tuit que deia: “Contradiccions independentistes 1: s’admet resignadament que morin gairebé 25.000 persones de Covid-19 i ens dona un terror absolut que mori algú a conseqüència d’un conflicte d’emancipació nacional”. En un comunicat publicat en la mateixa xarxa social aquest dijous la universitat ha assegurat que respecta la llibertat d’expressió d’aquest docent, “com no pot ser d’una altra manera”, però no obstant això, la direcció de la UPF considera que el tuit “no reflecteix ni la visió ni els valors” d’aquesta universitat.

La UPF ha assegurat que “s’ha demanat a l’òrgan competent de la universitat que explori si, en virtut dels principis i mecanismes que recull el Codi Ètic, correspon prendre algun tipus d’acció”. També ha reconegut que aquestes paraules “no s’han produït en les instal·lacions de la universitat ni estan relacionades amb activitats acadèmiques”, per la qual cosa estudiaran si es pot aplicar algun tipus de sanció.

Bofill no ha esborrat el tuit malgrat la repercussió que ha generat. Alguns usuaris s’han mostrat sorpresos amb les seves paraules i han assegurat, entre altres coses, que “No pots comparar una mort per malaltia o pandèmia amb morir per una causa política, ni banalitzar la mort, bé poder pots però …”. Altres s’han queixat dels polítics que “demanen a la gent que vagi a la vaga i perdi la feina” però “els polítics no arrisquen ni un euro del seu patrimoni”.

Alguns usuaris, en canvi, asseguren compartir l’opinió de Bofill i afirmen que “cap independència ha arribat de forma pacífica”. “Les revolucions mai s’han dut a terme en una taula de diàleg amb l’opresor, amb cafè i canapés. Cal deixar ja els somriures i els clavells (lliris, en el nostre cas)”, escriu un usuari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jou a desembre 31, 2021 | 01:22
    Jou desembre 31, 2021 | 01:22
    Vergonya d'universitat UPF si es planteja castigar la lliberta d'expressió contra un català.
  2. Icona del comentari de: Bona manera de desmerèixer el saber a Catalunya. SABOCS. a desembre 31, 2021 | 12:36
    Bona manera de desmerèixer el saber a Catalunya. SABOCS. desembre 31, 2021 | 12:36
    Mare de Déu! Quina merda d'universitat. Sort que cap de nosaltres hi hem estudiat en aquesta porqueria. Fan bona la dita :" A saber, a Salamanca" El rectorat deu de ser un castellano-infiltrat, un d'aquells que "te lo afinan". Fàstic.
  3. Icona del comentari de: Que comenci la festa. a desembre 31, 2021 | 12:46
    Que comenci la festa. desembre 31, 2021 | 12:46
    Ens ho estan destruïnt tot, i ERC ho permet. Ens han portat tota la púrria i ens obliguen a empassar-la. A jutjats, a antifrau amb aquell de "te lo afinan", a l'espai que hauria de ser de saber i no d'enruquir. Hi ha un tema: Quan haurem d'aguantar més fins que peti tot!? No ha de faltar gaire, per anar bé!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa