El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una de cada 45 dones pot ser víctima de violència sexual a Espanya

El primer informe global sobre els delictes de violències sexuals ha conclòs que a Espanya 1 de cada 45 dones és víctima d’alguna mena de comportament delictiu en aquesta matèria, mentre que l’estadística es queda en 1 de cada 60 persones si són infants de fins a 16 anys. L’estudi, elaborat per la Universitat de Barcelona i presentat conjuntament amb representants del ministeri de l’Interior, també adverteix la baixa penalització que hi ha entre els agressors. Qui comet un delicte contra la llibertat sexual té una probabilitat del 5% de ser detingut, acusat o condemnat, destaca el document. Amb tot, els impulsors del projecte demanen una enquesta específica a l’Estat sobre violències sexuals per millorar la fiabilitat de les estimacions.

Un dels exemples que demostren la baixa penalització entre els agressors sexuals és el cas de la brutal violació que va patir una menor a Igualada el passat 31 d’octubre. La jove va patir l’agressió sexual i va ser trobada per un camioner, immòbil a terra i amb el vestit arremangat fins les espatlles, com van explicat els pares de la menor. La noia havia sortit de festa a la discoteca Epic d’Igualada amb els seus amics, tot i que viu a Vilanova i la Geltrú i els pares no estaven convençuts de deixar-la anar. Estava previst que tornés en tren a les sis del matí, després de sortir de festa, però cap a les set la van trobar inconscient a prop de l’estació, a un descampat. Inicialment, el camioner que la va trobar va pensar que estava morta per la gravetat de les lesions.

La noia va rebre un fort cop al cap i va ser violada vaginal i analment. Per ara encara no hi ha hagut detencions malgrat que hi ha una investigació dels Mossos oberta des del dia que es va conéixer el cas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa