El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vídeo | L’incendi del Baix Llobregat, causat per una negligència
  • CA

L’incendi de Castellví de Rosanes s’ha traslladat majoritàriament a Martorell, segons han informat els Bombers, i ha cremat fins ara 152 hectàrees de superfície, 46 ha a Castellví de Rosanes i 107 al terme de Martorell. Els Agents Rurals han explicat que tot apunta que darrere del foc hi ha una causa humana per negligència. Han determinat el punt d’inici, han recollit proves i ja han obert diligències judicials per posar l’autor a disposició del jutjat properament.

Els Bombers hi han enviat 64 dotacions terrestres i 13 d’aèries. Sembla que el foc ha començat cap a un quart de cinc de la tarda al final del carrer Tarragona de Castellví, i s’ha estès, empès pel vent de Ponent, cap a dalt de la muntanya. Des de la carena, el foc ha començat a generar diversos focus secundaris, alguns dels quals han anat més enllà de l’autopista AP-7 i han obligat a tallar-la.(S’actualitza la xifra de superfície afectada)

Els Mossos d’Esquadra han evacuat 3 cases aïllades de la zona, tots els números compresos de l’1 al 50 del carrer Tarragona i diverses finques del carrer Girona. Protecció Civil, que ha informat que els Bombers han demanat el confinament de les urbanitzacions Can Sunyer del Palau i Valldaina i que recomana als afectats tancar portes i finestres, manté activada l’alerta del Pla Infocat. També ha explicat que el telèfon 112 ha rebut més de 500 trucades per l’incendi.

El portaveu de Bombers de la Generalitat, Carles Savalls, ha assegurat que l’incendi que crema des de primera hora de la tarda d’aquest dimarts entre Castellví de Rosanes i Martorell (Barcelona) “no podrà ser controlat aquest dimarts”.

La principal dificultat en els treballs d’extinció és el fort vent que ha bufat en la zona durant el dia, que a més ha virat durant la tarda, provocant que les dotacions terrestres haguessin de canviar de lloc i afectant l’actuació dels mitjans aeris, segons ha explicat Savalls en una entrevista a Catalunya Informació recollida per Europa Press.

D’altra banda, a causa del foc el Servei Català de Trànsit ha informat que s’ha tallat l’autopista AP-7 en tres punts, al Papiol en sentit sud, on es desvia el trànsit cap a la B-23 en sentit Barcelona, a Castellbisbal, també en sentit sud, i a Martorell en sentit nord, on es desvia el trànsit per la sortida 25 cap a l’A-2.

Actualment estan treballant en l’incendi 66 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat, que estan aprofitant l’última hora abans de l’ocàs, segons una anotació del cos a Twitter, on també han compartit un vídeo de l’incendi vist des de l’aire.

L’Ajuntament de Martorell ha desallotjat una vintena de persones de la Residència Rosanes per precaució a conseqüència de l’incendi que des d’un quart de cinc de la tarda afecta la capital del Baix Llobregat i el municipi veí de Castellví de Rosanes, segons ha confirmat l’alcalde de la ciutat, Xavier Fonollosa, en declaracions a l’ACN. El consistori també ha informat que, igualment per precaució, s’han desallotjat establiments comercials propers a la zona del Congost, així com la Piscina d’Estiu, que segons l’alcalde s’ha tancat abans d’hora. Els usuaris de la residència han estat durant la tarda al Pavelló Esportiu de Can Cases i passaran la nit al Complex d’Habitatges de la Fundació Arc de Sant Martí.

Els Bombers han estabilitzat entre el 60 i el 70% del perímetre de l’incendi, segons ha explicat el cap de la regió d’emergències Metropolitana Sud, Joan Rovira. La resta encara té una propagació lliure. L’únic flanc actiu és l’esquerre, que està a Castellví, proper a la urbanització El Taió. Aquí és on seguiran treballant tota la nit els Bombers, que són optimistes i confien poder tancar el perímetre en les properes hores. Els Agents Rurals han explicat que tot apunta que darrere del foc hi ha una causa humana per negligència. Han determinat el punt d’inici, han recollit proves i ja han obert diligències judicials per posar l’autor a disposició del jutjat properament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa