El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La UAB prepara un pla de contingència davant l’atac informàtic
  • CA

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ja prepara un pla de contingència per atendre les necessitats “urgents i inajornables” després que la setmana passada es convertís en víctima d’un atac informàtic. El centre sosté que cal planificar una transició que els porti fins a una normalitat plena, i apunta que aquesta situació es pot arribar a allargar “més temps del que desitjarien“.

A través d’un comunitat, l’Autònoma dona “les gràcies” a “tota la comunitat universitària per l’esforç, el compromís i la implicació que ha demostrat en tot moment aquesta darrera setmana”. També han volgut agrair la feina que ha fet el Govern, a través de la conselleria del vicepresident Jordi Puigneró i de la consellera Gemma Geis (Recerca i Universitats).

Segons informa la universitat, ja està disponible una primera versió de l’eina de triatge per detectar si els equips han estat afectats i s’aplicarà, en primera instància, als ordinadors portàtils del centre. Des de les administracions s’informarà del procediment que se seguirà mitjançant els SID’s dels centres i dels serveis centrals. Paral·lelament, els equips portàtils que hagin passat el procés i es detecti que han estat infectats, s’identificaran per tal de ser reinstal·lats.

La UAB, tal i com va anunciar fa uns dies el seu rector, ha posat en marxa una nova xarxa wifi a la qual s’hi pot accedir sense credencials. És a dir, que no fa falta introduir el codi identificatiu ni la contrasenya. Aquest recurs permetrà connectar-se a tota la comunitat universitària, a través d’aquells ordinadors portàtils que hagin passat el procés de triatge i no estiguin afectats pel virus.

Els especialistes que treballen contra aquest atac informàtic volen recuperar totes les aplicacions de Microsoft en un termini de dues setmanes, cosa que permetria utilitzar Teams com a plataforma de treball. “Com a institució no hauríem de fer servir plataformes alternatives, no corporatives, que no donen garanties d’autenticitat a l’alumnat i no tenen filtres de seguretat“, afegeix el comunicat de la UAB.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa