El TSJC ordena de nou incloure el castellà als enunciats de la selectivitat

El tribunal demana que no s'anotin el nom i el cognom dels alumnes que demanen la prova en una llengua concreta

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a ordenar que els enunciats de la selectivitat s’ofereixen en català, castellà i aranès en la convocatòria del setembre, “sense preferència” per cap llengua. El TSJC va ordenar el mateix al juny arran d’un recurs de l’Assemblea per una Escola Bilingüe. Un cop analitzat l’informe remès pel Consell Interuniversitari i en base als fets de la convocatòria del juny, el magistrat considera que les mesures que es van establir per complir el requeriment judicial van ser insuficients. A més, critica que es demanés en alguns casos el nom de l’alumne que demanava l’enunciat en castellà i per això sol·licita que en la convocatòria que comença dimarts es respecti el dret a l’anonimat.

L’Assemblea per una Escola Bilingüe considera, segons l’escrit remès al TSJC, que els requeriments del juny passat no es van aplicar “de forma correcta”. Entre d’altres, critica que es van donar casos en que es va anotar nom i cognoms dels estudiants que demanaven els enunciats en castellà. El jutge avala aquest argument i assegura que el Consell Interuniversitari parteix de l’error que les instruccions que es van donar es van fer com a complementàries, quan el TSJC va suspendre íntegrament el paràgraf sobre els enunciats dels exàmens. Reconeix que es va enviar un correu informat els alumnes de la disposició de les proves en les tres llengües però insisteix que això és “insuficient” per donar compliment al dret de l’alumnat

En aquest sentit, afirma que els alumnes s’havien de “significar” al demanar els enunciats en castellà i afegeix que no es va respectar el dret a l’anonimat. Per tot això, el TSJC informa que s’emetrà un nou requeriment específic per demanar al president i al secretari del Consell Interuniversitari que donin instruccions als presidentes dels tribunals per no identificar els alumnes i que els professors vigilants, vocals o presidents ofereixen els enunciats “en qualsevol de les llengües cooficials de Catalunya, sense preferència per cap d’elles”. Això s’haurà de fer “sense que la resta d’alumnes hagin de conèixer com exerceix el seu dret l’examinat“.

Comentaris

  X2 06/09/2021 2:35 pm
  I aquests jutges ocupants que tenen a veure amb l'educació a Catalunya?
  Tal com raja 06/09/2021 3:29 pm
  Es fa tot en català, es passa pel traductor automàtic i a prendre vent. Això o tirar per la directa i fer-ho només en català.
  Presoner núm. 40122999 06/09/2021 4:20 pm
  "Bilingüisme sí, i no en el meu tribunal". Com ja sabem en aquesta colònia, el bilingüisme només és una urgència allí on s'utilitza el català.
  Josep 06/09/2021 4:26 pm
  Quan es presenten els jutges a les pròximes eleccions catalanes?
  Ricard 06/09/2021 6:23 pm
  I el bantú?
  Doctor Strangelove 06/09/2021 6:33 pm
  Com a docent en la màxima categoria, us dic que tan de bo els jutges intervinguessin en l'educació a Catalunya, segur que el nivell pujaria una mica, però és clar, llavors la gent pensaria, i no veurien a un batxiller boig com a lider de res, ni als seus sequaços! Què us passaria aleshores als hiperventilats sense formació? Doc
   Docent? 06/09/2021 8:07 pm
   Pobres alumnes…
  Octubrista 06/09/2021 6:38 pm
  El poder colonial té un olfacte més fi que el de la majoria de catalans: saben que per mantenir Catalunya definitivament sota el jou de Castella, han de destruir-nos com a poble i l'espinada d'un poble és la llengua
  Emergencia del español 06/09/2021 6:43 pm
  Senyors jutges: tot sovint canto al matins mentres m'estic dutxant i la meva família m'escolta. La meva pregunta és si he de mantenir una quota de canços de dutxa en castellà o les puc seguir cantant majoritàriament en català i anglès. Gracias por contestarme (incluyo, como ven, mi/su cuota de castellano/español -como más gusten- por si también tengo que mantener la cuota de esta lengua en los foros, no vaya a ser que desaparezca de Cataluña).
  Pep 07/09/2021 9:18 am
  Doncs qui contesti en castellà, un parell de punts menys i que estudiïn la tercera o quarta opció… en un parell d’anys tothom demana i contesta l’examen en la llengua pròpia de Catalunya.
  Josep M. Ponsa 07/09/2021 7:29 pm
  Aquest autoanomenat T.S..J.C. compost per gent arribada de la resta d'España, sense vergonya i rubor, es permeten anar tocant allò que no sona als catalanets. Ells són la Ley (la seva) i com a botxins, creuen molt superiors a la ciutadanía de Catalunya. Jo em pregunto, si aquesta colla de vividors, els paguem per "Torracollons" ?o més aviat el qiue hauríen de fer més que subplantar als científics en tot això del Covid 19, (sembla que siguin precisament ells, qui entenen en aquesta qüestió) i cada dia, podríen ordenar als governs espanyols, el cumpliment dels seus compromisos amb Catalunya, tallar de socarel, amb l'espoli anual mitjançant les balances fiscals, estimats en una xifra entre els 16 i els vint mil milions d'euros. Ordenar a Renfe el bon manteniment i renovació de tot el material ferroviari, Exigir la construcció del Corredor ferroviari compromés, com a minim des de Catalunya fins els extrems d'Europa, etc. Si això es fes efectiu, donaríem per bons els diners malversats en el manteniment d'aquest nefast T.S.J.C.

Nou comentari