Els símptomes que presenten els contagiats per la variant Òmicron es caracteritzen per ser lleus, ja que té una menor capacitat per a provocar casos greus de la malaltia en els vacunats i, per tant, menys ingressos clínics. Alguns malalts han confirmat que no presenten pèrdua d’olfacte ni de gust, sinó que els símptomes s’assemblen més als d’un refredat. Com a principal característica diferenciadora d’altres soques, els pacients contagiats de Covid-19 amb la variant Òmicron assenyalen que estan patint episodis de suors nocturnes, un símptoma que no s’havia registrat fins ara.

Els símptomes més característics que presenten els pacients infectats són fatiga extrema, taquicàrdia i febre. En les variants precedents d’Òmicron, el 48% dels infectats van notificar la pèrdua d’olfacte i un 41% del gust. En el cas de la nova variant, un estudi realitzat per Països Baixos va concloure que només 23% dels infectats va patir la perduda del gust i només un 12% l’olfacte.

La variant òmicron duplica els seus casos cada dos o tres dies i ja està present en 110 països, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En la seva darrera actualització sobre la informació que té d’aquesta variant, l’OMS apunta que es transmet “significativament més ràpid” que la Delta, però indica que les dades que arriben des del Regne Unit, Sud-àfrica i Dinamarca “suggereixen un menor risc d’hospitalitzacions”.

“Tanmateix, el risc d’hospitalitzacions és només un aspecte de la gravetat”, assenyala l’OMS, que afegeix que a hores d’ara encara no pot concloure si la disminució del risc d’hospitalitzacions és causada per la immunitat per un contagi previ o per vacunació o si realment l’òmicron “pot ser menys virulenta”. Malgrat assenyalar l’elevada transmissibilitat de l’òmicron, l’OMS apunta que els contagis estan baixant a una de les regions de Sud-àfrica on es va detectar primer. Amb tot, assegura que encara no se sap si per la immunització o per “l’augmentada transmissibilitat intrínseca”.

Comentaris

    Los plasta Desembre 24, 2021 | 19:27
    ¿ No podéis dejar la gente TRANQUILA ni el día de Nochebuena ?

Nou comentari