El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simón calcula que la tercera onada de la Covid està “molt pròxima al pic”
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) de l’Estat, Fernando Simón, ha augurat que la tercera onada de la pandèmia de la Covid-19 està “en un punt molt pròxim al pic, si no s’ha superat”. En la roda de premsa habitual dels dilluns, ha assegurat que les dades ho indiquen “amb força claredat”. Amb tot, ha alertat que els contagis seguiran elevats durant diversos dies, així com la xifra de morts, que segueix la tendència de les infeccions amb setmanes de diferència.

D’altra banda, Simón no s’ha posicionat sobre l’avançament del toc de queda que demanen algunes comunitats autònomes. En canvi, ha subratllat que la mesura més efectiva per tallar contagis ha estat tancar els bars. “Sé que no és popular, però és així”. Simón ha indicat que és tan efectiu “complir de manera molt estricta” unes poques mesures com anar-ne afegint perquè no es compleixen del tot “per aconseguir el mateix efecte”. Per això ha recordat que hi ha “altres opcions” més enllà del toc de queda. “Si apliquem molt bé un nombre reduït de mesures no en caldran d’altres”, ha indicat.

Pel que fa a les noves soques del coronavirus que circulen per diferents parts del món com ara el Regne Unit, el Brasil o Sud-Àfrica, Simón ha considerat que ara com ara “no arriben al 5%” del nombre total de contagis. En tot cas, també ha anunciat que des d’aquest mateix dilluns es farà control de tots els viatgers que provenen del Brasil. A més no ha descartat que “progressivament” la soca britànica es vagi fent lloc en el nombre de contagis.

Més notícies
Dues persones abans que comencés el primer toc de queda nocturn / EP
Vergés veu “bé” que l’Estat deixi en mans del Govern imposar un toc de queda a les vuit
Notícia: Vergés veu “bé” que l’Estat deixi en mans del Govern imposar un toc de queda a les vuit
Comparteix
Per ara les comunitats només poden limitar la mobilitat de la ciutadania entre les 22 i 6 hores
La façana del Tribunal Suprem, a Madrid / Q.S.
Moncloa recorre l’avançament del toc de queda a les 20h a Castella i Lleó
Notícia: Moncloa recorre l’avançament del toc de queda a les 20h a Castella i Lleó
Comparteix
L'executiu porta al Suprem la decisió i recorda que només està permès el confinament nocturn a partir de les 22h

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa