El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés veu “bé” que l’Estat deixi en mans del Govern imposar un toc de queda a les vuit
  • CA

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest dilluns que veu “bé” que l’Estat deixi en mans del Govern totes les eines possibles per poder decidir les estratègies pròpies per aturar la pandèmia a Catalunya. El ministeri de Sanitat té previst abordar aquest dimecres amb les comunitats autònomes la possibilitat de poder avançar el toc de queda a les 20 hores, tal i com ha fet Castella i Lleó però que el mateix govern espanyol després ha recorregut a la justícia. Vergés ha dit que tot el que sigui dotar els governs autonòmics de més eines per decidir ho veu favorablement, però ha criticat que després el govern espanyol hagi recorregut la mesura: “Em sembla increïble”.

Actualment, i segons l’estat d’alarma, les comunitats poden limitar la mobilitat de la ciutadania entre les 22 i 6 hores. Vergés no ha avançat si Catalunya es plantejar adoptar aquesta mesura, però sí que ha aplaudit que el govern espanyol ho deixi fer.

Allau de peticions per endurir el toc de queda

La decisió d’avançar el toc de queda a les 20 hores de Castella i Lleó ha estat defensada també pel president de Castella la Manxa, Emiliano García-Page, com també pel president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, per tal que no sorgeixin controvèrsies jurídiques. També s’ha expressat a favor de permetre imposar un toc de queda a les 20 hores el president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, com també ho ha fet el conseller de Salut de Cantàbria, Miguel Rodríguez. El Govern balear també té previst donar suport al toc de queda de les 20 hores a la reunió del consell intereterritorial de dimcres, mentre que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, també ha dit que demanarà una modificació de l’estat d’alarma per poder ampliar el toc de queda si cal. Múrcia també ha demanat per carta al govern espanyol poder modificar els horaris del toc de queda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa