Simón augura un panorama pandèmic molt diferent “en un mes o un mes i mig”

Creu que el passaport sanitari pot ser "una molt bona eina" però reitera que pot comportar "algun problema"

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha demanat aquest dilluns a la ciutadania un esforç per mantenir les mesures de control de la pandèmia de la covid-19, i ha augurat que “en un mes o un mes i mig” el panorama serà molt diferent, gràcies a l’acció de les diverses vacunes que des de principi d’any s’estan administrant. Després de subratllar que els vaccins són “clau” per al control global de la pandèmia, Simón ha calculat que tot i els problemes de subministrament es podran mantenir els objectius de tenir el 80% de la població de més de 80 anys vacunada a finals de març o principis d’abril i el 70% de la població general vacunada a finals d’estiu.”Tindrem vacunes suficients per aconseguir el primer objectiu i tindrem molta més probabilitat d’aconseguir el segon objectiu perquè hi haurà més vacunes i més empreses subministrant-ne”, ha vaticinat Simón, tot recordant que el vaccí de Janssen, per exemple, s’espera per a principis d’abril, segons contracte.

Encara reforçant el missatge de l’efectivitat dels vaccins, Simón ha recordat que la incidència de la letalitat en els grups d’edat superiors a 65 anys que resideixen en centres geriàtrics és ja inferior que la que té en els mateixos grups que no hi viuen. Fins a la irrupció dels antivirals la tendència era exactament la contrària.

Simón també s’ha referit a la variant britànica de la covid-19, i ha afirmat que amb les dades actuals no es pot calcular amb precisió l’afectació que ha tingut en l’àmbit estatal, però sí ha remarcat que, en tot cas, el brot s’ha pogut controlar amb les mesures ja previstes.

Finalment, el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries ha considerat que el passaport sanitari, l’eina que la Unió Europea treballa per permetre la mobilitat entre països a persones ja vacunades de la c ovid-19, pot ser “molt útil” especialment en un país com Espanya, que té en el turisme un motor econòmic destacable, però alhora ha advertit que “en un moment d’escassetat encara de vacunes” pot comportar també algun problema. Per això ha convidat a deixar els experts treballar perquè aquestes dificultats -que no ha concretat- es puguin minimitzar tant com sigui possible.

Comentaris

  Català 02/03/2021 12:28 pm
  Ja el veieu el suprem inepte, el cretí superlatiu, aqui en el seu càrrec. Ben remunerat, aixó si.
  Català 02/03/2021 12:28 pm
  Ja el veieu el suprem inepte, el cretí superlatiu, aqui en el seu càrrec. Ben remunerat, aixó si.
  Ehem ! 02/03/2021 11:44 am
  Aparteu les criatures !
  Vicenç Ramoneda 02/03/2021 8:50 am
  Com és possible que un país com Cuba disposi de 4 tipus de vacunes contra la covid19? Per què és tan baixa mortalitat per coronavirus a l'Illa? Cuba ocupa el lloc 159 en el rànquing internacional de el nombre de morts ocasionades pel coronavirus. https://www.youtube.com/watch?v=WrnOzDEalSQ
  Octubrista 01/03/2021 8:54 pm
  Ui ! Doncs estem fotuts ! En Simon aquest és el que va dir que era improbable que el virus arribés a la península.

Nou comentari