El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Seat recomana als treballadors no vacunats separar-se dels immunitzats al menjador
  • CA

L’empresa automobilística Seat recomana als treballadors no vacunats contra la Covid-19 separar-se dels immunitzats al menjador, l’únic lloc de les instal·lacions on no es porta mascareta, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies. L’empresa ha pres aquesta mesura un cop retirades les pantalles de separació que hi havia a les taules i recuperat l’aforament habitual del menjador. L’automobilística ha optat per mantenir algunes pantalles en una zona concreta que es recomana que facin servir els no vacunats. La separació dels treballadors no immunitzats és una recomanació per “protegir la salut” però no una obligació, ja que ara mateix no es pot controlar l’accés demanant el passaport covid, expliquen fonts de la companyia. Seat, que va convertir-se en un punt de vacunació a l’inici de la campanya, té un índex d’immunització molt elevat entre la plantilla, superior al 96%.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest divendres en una entrevista al Cafè d’idees de La 2 que la setmana que ve espera tenir la llista de llocs on caldrà el passaport Covid, que ara només s’aplica a l’oci nocturn. Fins ara només es parlava d’ampliar-lo a la restauració, però els darrers dies els experts parlen de més entorns, com ara la cultura, l’esport i o els centres comercials, mentre hi ha països on fins i tot el volen instaurar en el transport públic. Argimon ha dit que espera un informe del comitè assessor d’experts —les opinions del qual no són vinculants— “per avui o aquest cap de setmana” i que després haurà d’avaluar la comissió delegada del Govern.

“És quelcom que afecta molta gent —ha advertit el conseller—, no sé què diran els experts, però ho hem de fer amb una certa solidesa, esperem tenir una solució la setmana que ve, si s’estén o no

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa