Argimon espera tancar la setmana vinent la llista de llocs on caldrà el passaport Covid

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest divendres en una entrevista al Cafè d’idees de La 2 que la setmana que ve espera tenir la llista de llocs on caldrà el passaport Covid, que ara només s’aplica a l’oci nocturn. Fins ara només es parlava d’ampliar-lo a la restauració, però els darrers dies els experts parlen de més entorns, com ara la cultura, l’esport i o els centres comercials, mentre hi ha països on fins i tot el volen instaurar en el transport públic. Argimon ha dit que espera un informe del comitè assessor d’experts —les opinions del qual no són vinculants— “per avui o aquest cap de setmana” i que després haurà d’avaluar la comissió delegada del Govern.

“És quelcom que afecta molta gent —ha advertit el conseller—, no sé què diran els experts, però ho hem de fer amb una certa solidesa, esperem tenir una solució la setmana que ve, si s’estén o no“. Argimon també confia obtenir la setmana que ve el vist-i-plau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre “a quins entorns o indrets ho podem posar”. Sobre en quin punt haurien d’estar els indicadors per ampliar l’abast del passaport, Argimon ha dit que “és molt complicat” i “difícil valorar un sol indicador”. L’epidemiòleg Oriol Mitjà, membre del comitè d’experts del Govern, va dir ahir sobre això que quan la incidència acumulada a 14 dies superi els 200 casos per cada 100.000 habitants caldria establir mesures per aturar el creixement.

“Si d’alguna manera es decidís en condicional posar-lo en marxa [la setmana que ve] és molt senzill, només cal usar una app per verificar que el codi que jo mostro és correcte i que ningú l’ha manipulat”, ha explicat Argimon.

Preguntat pel Pont de la Puríssima i un possible escenari de més restriccions, Argimon ha apostat per “normalitzar la vida amb mascareta” i ha recordat que “estem en una situació diferent” a la de l’any passat. En aquest sentit, Argimon ha afirmat que “superarem la pandèmia quan tots haguem tingut algun contacte amb el virus perquè ens hem vacunat o perquè hem patit la malaltia; ara ja no és el moment de grans confinaments, encara que a la vida ja no descarto res”.

El conseller també s’ha referit a la tercera dosi de la vacuna i ha admès que cal protegir-se però ha advertit que caldria més solidaritat amb els països pobres. Quant a la vacunació de joves de més de 12 anys, Argimon ha dit que la recomana pel fet que per ells el risc és la covid persistent. En canvi, per a les persones de menys de 12 anys Argimon ha dit que la Ponència de Vacunes “haurà de filar molt prim”. Ara bé, el conseller ha admès que és en aquestes franges on es concentrarà el problema de contagis pel fet que és el segment de població encara no protegit. Pel que fa a la mascareta la pati, Argimon està d’acord en mantenir-la perquè els números de la pandèmia han canviat respecte als de fa dues setmanes, quan els experts van emetre un informe recomanant que es podia treure en aquell moment.

El conseller també s’ha referit als pressupostos i s’ha mostrat convençut que sortiran endavant. També ha dit que té confiança en què l’estat aporti el fons de 1.600 milions d’euros, com ha plantejat JxCAT en una esmena als pressupostos de l’estat. Argimon creu que al PSOE també li convé perquè té nou comunitats autònomes en el seu poder amb el mateix problema i reclamació.

Comentaris

    vendetta Novembre 19, 2021 | 10:37
    a tot arreu
    Isabel Novembre 19, 2021 | 11:42
    I quan portem algunes setmanes amb l'estupidesa del passaport covid i vegin que no serveix de res perquè qualsevol imbecil pot veure que les vacunes que hi ha són inútils per aturar la transmissió que farem? Arruïnar més la població i l´economia? Ja va sent hora d'assumir que el cóvid és aquí per quedar-se i que tots tard o d'hora ho passarem, igual que qualsevol grip, i per tant també matarà persones vulnerables com fa aquesta cada any, es llei de vida i no per això els llumeneres que manen fan tantes estupideses i vulneracions de drets. Pragmatisme senyors! prou de dictadura sanitària, que misèria ja en tenim prou amb les seves polítiques absurdes amb el covid

Nou comentari