L’EMA assegura que la tercera dosi s’haurà d’administrar “tard o d’hora”

L’Agència Europea del Medicament (EMA) ha estat taxativa en assegurar que la tercera dosi “s’haurà d’administrar tard o d’hora a la majoria de la població“. Això és el que ha assegurat el cap en l’àmbit de les vacunes de l’EMA, Marco Cavaleri, en una roda de premsa en què ha apuntat que la dosi de reforç té l’objectiu de “restaurar la protecció inicial” perquè disminueix amb el temps. “La protecció, que inicialment és bastant alta, amb el temps tendeix a decréixer“, ha dit Cavaleri, que ha remarcat que la protecció no cau directament a zero. Segons ha explicat el cap de l’àmbit de les vacunes de l’EMA, la protecció que més cau és la relacionada amb la infecció i la malaltia lleu, mentre que la que protegeix contra la malaltia greu es manté més en el temps.

Els EUA també es preparen per oferir una tercera dosi de la vacuna de Pfizer-BioNTech a tota la població adulta, de 18 anys o més, que hagi estat vacunada completament. Segons avança la premsa nord-americana, l’agència reguladora del medicament dels EUA, (FDA, per les seves sigles en anglès) anunciarà aquesta setmana que autoritza l’administració de la tercera dosi de reforç per a tota la població adulta. El setembre passat aquesta agència va donar el vist-i-plau per l’administració de la dosi de reforç de Pfizer a persones de 65 anys o més. També va permetre que se’n posés a les persones majors de 18 anys més vulnerables.

El que faci EUA és una pista sobre el que faran altres països occidentals. Europa acostuma a seguir els passos d’EUA en l’estratègia de vacunació. Actualment, els països europeus també estan administrant terceres dosis. A Catalunya, després de l’aprovació estatal, ja fa setmanes que la dosi de reforç la reben les persones de 65 anys o més i aquesta setmana es comença a posar la segona dosi de Janssen a les persones que es va vacunar amb el vaccí monodosi. Aquest dilluns ja s’havien posat 345.731 terceres dosis. Precisament aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que s’aprovarà la tercera dosi pels majors de 60 anys

Comentaris

    Surrealista. Novembre 18, 2021 | 17:54
    Sí, ho tenen clar els de la primera i segona dosi, que els altres...! Els empresonaran a domicili, els hi negaran els seus drets fonamentals, no tant sols els d'España sinò també els d'Europa? Pel que es veu, aquí no es respecta ni la immunitat! Vinga vacunació, i vinga punxada, i vinga que vinga...Potser al final el que passa a l'hospital de Papua Nova Guinea acabarà passant aquí, ve-t'ho aquí!
    Bot Novembre 19, 2021 | 06:09
    Operació gran despertar en marxa!

Nou comentari