El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitat retira un test d’antígens per falsos positius
  • CA

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha ordenat la retirada del mercat dels testos d’antígens fabricats per la marca xinesa Genrui perquè sospiten que donen falsos positius. L’AEMPS ha avisat les farmàcies perquè deixin de comercialitzar el producte Genrui Sars-Cov-2 Antigen Test Kit –referències 52104097 i 52112086–.

Es tracta d’una retirada preventiva per investigar si els testos d’antígens donen més falsos positius de l’habitual després que les autoritats irlandeses hagin fet sonar l’alarma. L’Agència Reguladora de Productes Sanitaris (HPRA) va ordenar la retirada dels testos de Genrui després de rebre 550 queixes per falsos positius.

Resultats fora del normal

“Els tests ràpids d’antígens, com tots els tests diagnòstics, poden notificar falsos positius o negatius, però l’agència ha considerat que el ràpid augment de les notificacions de falsos positius d’aquesta marca de tests és significatiu”, va justificar l’HPRA, que ja ha contacta amb el fabricant i amb les autoritats europees per compartir les dades obtingudes.

A l’estat espanyol el test d’antígens de Genrui ha arribat a les farmàcies a través de sis distribuïdores, una de les quals té la seu a Barcelona, ha informat TV3. Els testos retirats són d’autodiagnòstic –els que es fan a casa– i no apareixen al llistat de marques autoritzades per Sanitat.

Problemes a Irlanda i Alemanya

Genrui és una marca de tests molt populars a Irlanda perquè és de les més barates i es podia comprar als supermercats. Molts irlandesos s’han posat en contacte amb l’HPRA perquè després de donar positiu al test, el resultat no s’ha confirmat amb la corresponent PCR.

El departament d’Educació d’Hamburg (Alemanya) va anunciar fa unes setmanes que deixaria d’utilitzar els testos del fabricant xinès pel mateix motiu. “Les proves ràpides de la marca Genrui informen d’una infecció per coronavirus que no es confirma quan es verifica amb una prova PCR”, asseguraven.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa