Sanitat descarta el certificat covid europeu per entrar als restaurants

la ministra Darias fa una crida a les embarassades a vacunar-se després d'alguns casos "amb desenllaç fatal" els darrers dies

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha recordat aquest dimecres que la normativa que regula el certificat covid europeu no permet utilitzar el document com a salconduit per accedir a restaurants o altres establiments, després que algunes Comunitats Autònomes barallin la possibilitat de demanar-lo.

La ministra ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, en una roda de premsa en què ha recordat a les Autonomies que, en tot cas, disposen d’altres eines per tirar endavant accions d’aquest tipus, com podria ser el justificant de vacunació que expedeixen els sistemes públics de salut. D’altra banda, Darias ha fet una crida a les embarassades a vacunar-se després d’alguns casos “amb desenllaç fatal” els darrers dies.

Darias també ha descartat que la vacunació contra la covid-19 s’hagi de fer de manera obligatòria, perquè, al seu parer, és una mesura innecessària. A Espanya, ha dit, la gent acudeix “massivament” a vaccinar-se, i la conseqüència d’això és que l’Estat “lidera tots el rànquings de vacunació mundials”.

De la mateixa manera, també ha descartat obligar els sanitaris a vacunar-se, tot i que sí que ha recordat a aquells que no es volen posar els vaccins “el codi deontològic”, que marca que “hi són per salvar vides”. En tot cas, també ha dit que majoritàriament la professió accepta vacunar-se i ha tingut un “agraïment profund” per la tasca que desenvolupa des de l’inici de la pandèmia.

Comentaris

  Català 29/07/2021 8:17 am
  Una cosa que el Gobierno de España descarta es pot donar per feta.
  Cal dir-ho 29/07/2021 10:43 am
  Si diuen que Salut ( espanyola ) ho descarta, vol dir que ja podem preparar-nos l'anomenat green pass, pass sanitari, passaport sanitari o "certificat europeu de la covid-19", per a entrar a restaurants i altres menes de locals.
  La faraona 29/07/2021 11:42 am
  Quina diferència efectiva hi ha aquí entre el certificat de vacunació i el passaport sanitari ? Descarta, de fet, qualsevol justificació; prefereeix tancar els restaurants. Hi ha molta gent que no es vol vacunar (de moment som al 50% els vacunats i revacunats). Quan vegi com s'"estimula" als reaccionaris arreu, aleshores ens posarem a la cua aquí. Vaja merda de gobierno.

Nou comentari