Sàmper: “Tant de bo el toc de queda acabi el 9 de maig”

El conseller d'Interior diu que li agradaria poder "restablir drets" quan acabi l'Estat d'alarma

Tant de bo el toc de queda acabi el 9 de maig“. Així s’ha expressat aquest dimecres el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, quan ha estat preguntat per les mesures restrictives en la lluita contra el coronavirus. En una entrevista a Rac1, ha defensat la mesura ja que el toc de queda “evita la interacció nocturna, que és quan més es relaciona la gent jove“. “Les mesures que redueixen la interacció social són les més importants, i sobretot les que s’apliquen a un horari en què les interaccions són de molta proximitat”. No obstant, ha recordat que el 9 de maig acaba l’estat d’alarma encara vigent i que s’haurà de veure si aquest es prorroga i si per tant es manté el toc de queda. “Jo espero que d’aquí al 9 de maig s’hagi incrementat la vacunació i tinguem garanties de restablir drets; això és el que jo voldria que passés“, ha afegit el conseller.

Per altra banda, Sàmper preveu “un estiu molt millor que l’any passat” pel que fa a les restriccions per la pandèmia de la covid-19. Ha explicat que “l’única possibilitat que sigui pitjor del que esperem és que hi hagi alguna variant que ens deixi en fora de joc”. El conseller considera que “si l’evolució és la que estem tenint ara” la situació millorarà sobretot a causa del ritme de vacunació que es preveu el mes vinent. “És evident que estem a les portes d’una quarta onada”, ha manifestat de totes maneres el conseller, que ha afegit que “es manté un cert control perquè la pujada és lenta“. Ha explicat que la quarta onada serà “diferent” a causa de l’increment de l’índex de vacunació.

“Si fem les coses ben fetes no hi haurà un repunt per Setmana Santa”, ha afirmat el conseller, que ha assegurat que la ciutadania està complint amb les restriccions establertes, i les dades de l’operació sortida han estat inferiors de les esperades. “La ciutadania està a l’altura“, ha dit. També s’ha referit a les dades d’afectació de la pandèmia a Madrid i a Catalunya, en relació amb la diferència en les mesures impulsades en cada territori. “Aquesta pregunta l’he fet i no m’han sabut donar una resposta sobre si les dades a Madrid són reals, crec que allà hi ha més morts perquè pràcticament no hi ha cap limitació“, ha apuntat.

Comentaris

  Observador 31/03/2021 3:29 pm
  S'acabarà el mres de maig, el que nop sabem és de quin an y.
  El conseller mes inutil 31/03/2021 3:08 pm
  Tan de bo t'envaguis a casa, i callis per sempre,
  Volem transparencia. 31/03/2021 12:38 pm
  Sr Samper, perque no dona explicacións del espionatge i suplantació de identitat que fan els mossos? de que teniu por?, quants mossos sancionats?, amb quines sancions?, tot això fa que sigueu un cos mos semblant al de una dictadura, o la gestapo.
  Dani_Andreuenc 31/03/2021 10:53 am
  Doncs té pinta que no s' acabarà....

Nou comentari