El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sàmper: “Inentarem no haver d’arribar a mesures més dures”
  • CA

“A Catalunya intentarem no haver d’arribar a mesures més dures i si s’han de fer seran el més quirúrgiques possibles, a dia d’avui la línia lenta de creixement ens permet mantenir les mesures actuals”. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha informat aquest diumenge que el Procicat es reunirà demà dilluns “per començar a parlar” de les mesures anti-Covid perquè les actuals acaben el 9 d’abril. “S’han de prendre decisions: si prorroguem o modifiquem en funció de quines siguin les dades que encara no tenim”, ha indicat en declaracions a Catalunya Ràdio. Sàmper ha recordat que Catalunya està “en la línia de pujada lenta”.

El conseller ha admès que les restriccions a Catalunya són diferents a les de França i Itàlia, que són més dures, però ha manifestat que “estem millor” i això “a hores d’ara” fa que es pugin “mantenir” les mesures actuals més laxes. “Som molt sensibles des del Govern —ha subratllat— al segon vector economia-salut, al cansament psicològic, i per tant intentem conciliar molt l’equilibri entre el que són mesures rigoroses mèdiques i sanitàries, això sempre estarà en base a quines siguin les últimes dades que tinguem”.

Sàmper ha dit que cal estar amatent al que passa a França i Itàlia i ha recordat que la mobilitat no és un problema si allà on les persones van compleixen les normes. “Això s’haurà fet aquesta Setmana Santa? Ho haurem de veure deu dies després a partir de demà, si arribem a un altiplà voldrà dir que ho haurem fet bé i si no haurem d’endurir les mesures si passa al revés”.

El conseller ha recordat que el Procicat està format per Interior i Salut i que en circumstàncies normals el criteri preferent seria el d’Interior però en aquest cas el que prima és el de Salut. Sàmper ha subratllat que és Salut qui ha de fer la interpretació de les dades per prendre mesures després. “El Govern ha agafat una línia d’empatitzar amb la societat i no voldríem sortir d’aquesta línia, ara bé les dades s’han d’analitzar i quan s’analitzin tot és possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa