El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les bates blanques protesten en una nova jornada de vaga “massiva”
  • CA

Segona jornada de vaga dels metges. Les bates blanques han esclatat per la gestió del Govern i de la conselleria de Manel Balcells i han fet una exhibició de força per segon dia consecutiu. Aquesta vegada la concentració s’ha fet a la Plaça Sant Jaume per posteriorment dirigir-se al Parlament, on traslladaran als diputats les seves demandes. Entre crits de “menys pressió, més conciliació” i “per una sanitat pública i de qualitat”, els metges han tornat a mostrar el seu descontentament amb el Govern, que està molt pressionat per les protestes de metges, sanitaris i docents.

El seguiment de la vaga ha estat massiu segons les dades del sindicat convocant, Metges de Catalunya. Si aquest dimecres s’hi van adherir el 75% dels facultatius -als torns de matí i de tarda-, aquest dijous la xifra del seguiment que han donat era del 70% al matí i el 72% a la tarda. La conselleria, però, rebaixa les dades fins a un 17,5% aquest dimecres i, en canvi, aquest dijous ha calculat un 27% de seguiment al matí i un 22,4% a la tarda.

Segons la Guàrdia Urbana, gairebé 10.000 metges van sortir al carrer el primer dia de vaga, una xifra històrica per a un col·lectiu poc acostumat a manifestar-se. De fet, el secretari general de Metges de Catalunya ha admès que ”per primer cop” han vingut ”de nord, de sud, de l’ICS i de la concertada” i ha avisat al Govern que ”hauria de tenir por”. ”Això que estem fent farà història”, ha celebrat Lleonart.

La vaga de metges ha arrencat amb un gran seguiment i una demostració de força davant de Salut / Europa Press

Un avís per al Govern

“Sense metges no hi ha sanitat. Hem d’aconseguir que ho entenguin”, ha continuat Lleonart abans de llegir de nou el manifest perquè ”potser al Palau -de la Generalitat- no l’han sentit bé”. Lleonart ha parlat del virus ”economicista” que està convertint el sistema de salut en una “fàbrica”.

La manifestació ha avançat per la Via Laietana amb un ritme festiu i reivindicatiu, acompanyats d’un grup percusionista. En arribar a l’entrada del Parc de la Ciutadella s’han entregat bates per estendre-les davant el Parlament i denunciar la precària situació del col·lectiu. El primer en apropar-se ha estat el diputat d’En Comú Podem David Cid, que ha conversat durant uns minuts amb els representants sindicals.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jo també participo de 'la vaga' a gener 26, 2023 | 13:47
    Jo també participo de "la vaga" gener 26, 2023 | 13:47
    Metges recordeu-vos de mi quan us facilitin més sou i més pressupost per als CAPS i HOSPITALS, fa 8 mesos que espero una visita per un possible canvi d'una pròtesi que està molt, però molt atrotinada. Just tenia avui la visita i me l'han posada pel 30 de març, dos mesos més o sigui 10 mesos per a la visita i després quants més per a la possible operació. Tinc 72 anys i m'he passat molts mesos amb molt mal . Mai és tard però... Bé a veure si podeu millorar les condicions i que no passi a ningú més. Perdoneu que us digui que al cap entres que el metge mira l'ordinador i surts que encara ho fa. Ni un somriure. Des de la covid no hi he trobat mai cap persona pels metges, si hi ha algú és per a l'infermer, injeccions.
  2. Icona del comentari de: Tal com raja a gener 27, 2023 | 11:55
    Tal com raja gener 27, 2023 | 11:55
    Tot se soluciona amb diners, oi senyors metges? A veure, sou metges, no corresponsals en un país en guerra ni desactivadors de mines. No us esteu jugant la vida. Deixeu de plorar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa