El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demostració de força dels metges en la primera jornada de vaga

Els metges han sortit a demostrar la seva força a les portes del Departament de Salut, on fa només unes hores negociaven amb la conselleria per assolir un acord que servís per desencallar el conflicte. No va arribar i per això aquest dimecres milers de facultatius s’han congregat a les portes de la conselleria en la primera de les dues jornades d’aturades previstes aquesta setmana. A les 8 del matí el seguiment segons el sindicat ha estat del 75% i el carrer ho confirma: el descontentament de la majoria de metges és palpable. En canvi, Salut l’ha deixat en un 17,5%, al que fonts del sindicat han respòs que ”no saben comptar” i ”això es veu també en els recursos que ens adjudiquen”. Pel que fa als Mossos, han xifrat en 7.800 els assistents a la manifestació.

“Si no invertim recursos serà la mort de la sanitat pública. I no ho dic jo, ho diu tot un exconseller com Argimon”, ha advertit el secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, que ha carregat contra la introducció de conceptes ”economicistes” en la sanitat. “Els facultatius del país han dit prou”, ha reivindicat davant els aplaudiments dels concentrats. “El col·lectiu es manifesta per fer bé la seva feina. Retenie el talent mèdic és imperiós si es vol continuar tenint una sanitat pública”, ha afegit. Lleonart ha conclòs el discurs avisant que ”ens hi juguem molt” i cridant a fer vaga massiva. Els metges han respòs amb crits de ”Balcells mou fitxa, al metge no se’l trepitja”, ”És vocació, no explotació” i ”A tu també t’afecta”.

Tempesta de vagues aquest dimecres

Aquest 25 de gener ha estat el dia escollit pel sector públic per pressionar el Govern i, en paraules seves, “salvar” el sistema públic de l’”agonia” al que l’han sotmès les retallades. La munió concentrada davant de la conselleria ha avançat per Travessera de les Corts per recórrer després la Gran Via de Carles III i la Rambla del Brasil per arribar fins a l’Estació de Sants. Allà es faran parlaments a l’escenari i declaracions a la premsa.

La vaga de Metges de Catalunya arrenca amb un seguiment massiu / ACN

Comentaris

 1. Icona del comentari de: ciutadà a gener 25, 2023 | 11:51
  ciutadà gener 25, 2023 | 11:51
  Els metges sou persones com tothom. I és vergonyosa l'explotació a que sou sotmesoss; tot el meu suport!.
 2. Icona del comentari de: ciutadà a gener 25, 2023 | 11:51
  ciutadà gener 25, 2023 | 11:51
  Els metges sou persones com tothom. I és vergonyosa l'explotació a que sou sotmesoss; tot el meu suport!.
 3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 25, 2023 | 12:28
  Pere Llimonera i Citronell gener 25, 2023 | 12:28
  ... només 13 ? ... ??? ...
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 25, 2023 | 12:43
   Pere Llimonera i Citronell gener 25, 2023 | 12:43
   ... solo 13 anys?, era pel Junkeres...
 4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 25, 2023 | 12:39
  Pere Llimonera i Citronell gener 25, 2023 | 12:39
  Claro, es tan fácil echarle la culpa a los otros; a la 'Ayuso', por ejemplo; a C's, al PSOE, V0X, al PP, a los fachas (todos son "feixistes" excepto ellos; pero ya da mas que la impresión de que es, precisamente, al revés: que son ellos los "feixistes")... y a Madrit; todo es culpa de Madrit, "obviamente"... los mangoneos y corrupción en Catalunya; y el 3%, los Chiringuitos, la "Industria del Catalanismo"; los Millones y Millones de €uros derrochados en fantasías e imposturas 'identitarias', etc. ... SÍ, es tan fácil echarle la culpa a los otros... Por ejemplo: el año pasado Catalunya recibió la bonita cantidad de mas de 55.000 Millones de €uracos... ¿Y en que se lo han gastado? ... ¿algún listado sobre todo ello, clasificado y detallado? ... ¿algún listado con el escándalo? ... Ni lo tienen, ni saben hacerlo, ni quieren hacerlo; claro está... Muy sospechoso todo, ¿N0?
 5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 25, 2023 | 14:07
  Pere Llimonera i Citronell gener 25, 2023 | 14:07
  ... Quede claro, que Si els 6500 abueletes (yayos y 'Tietas'), hubiesen protestado y se hubiesen manifestado a favor de los Médicos y de la Sanidad Catalana, que han arruinado los separatas suprematas con sus políticas desastrosas durante décadas, hubieran hecho, algo útil, al menos... "Perdoneu, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Adéu!"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa