El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Educació i Salut liquiden els grups bombolla a les escoles
  • CA

Els departaments d’Educació i Salut han liquidat els grups bombolla a les escoles aprovant una nova instrucció que permet a partir d’ara barrejar les diferents classes als centres educatius, tant a l’interior de l’escola com al pati. Tot i això, la Generalitat recomana a les escoles que mantinguin els grups bombolla als menjadors i que els tinguin sempre identificats per si un canvi en la situació de la pandèmia obligués a reorganitzar-los.

Així mateix, la nova instrucció acaba amb l’obligació de portar mascareta a tots els centres educatius, inclosos els d’educació especial, i a tots els espais. Només continuarà sent obligatòria al transport escolar. Salut recomana que els alumnes amb símptomes aguts compatibles amb la Covid-19 o una altra malaltia infecciosa no vagin a l’escola i especifiquen que poden tornar quan la simptomatologia millori o hagin passat 24 hores des de l’última febre. La instrucció també recomana prioritzar les activitats a l’aire lliure, afavorir la ventilació de les aules i fomentar la higiene de mans.

El certificat Covid-19 per a viatgers té els dies comptats

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat que Espanya deixarà de demanar el certificat de vacunació contra la Covid-19 als turistes de fora de la Unió Europea “en qüestió de dies”, tal com ja fan altres països europeus. “Eliminarem una restricció que efectivament podria estar desanimant els turistes de fora de la UE”, ha explicat Maroto en una entrevista a Onda Cero. La ministra ha matisat que encara s’està “acabant de perfilar” l’ordre que certificarà la fi dels passaports Covid, però que esperen tenir-la enllestida aviat.

La pantalla d’arribades de l’aeroport del Prat, on s’hi llegeixen les dades d’un vol de Londres / ACN

La titular de Turisme ha declarat que els turistes extracomunitaris podran entrar només amb una acreditació d’un test negatiu de Covid-19. “Únicament acreditant un test negatiu podran entrar”, ha dit. Maroto ha assegurat que és una “bona notícia” i que el govern espanyol està modificant els requisits d’entrada en paral·lel amb l’evolució de la pandèmia. La ministra de Turisme ha garantit que els viatges continuaran sent “segurs” i ha defensat que els guia la “prudència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa