Salut treballa perquè l’app Radar Covid pugui donar cita amb el metge directament

Josep Maria Argimon diu que s'està fent la integració d'aquesta funcionalitat perquè l'aplicació vagi més enllà d'avisar els contactes

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimarts que el Govern treballa en una nova funcionalitat de l’app Radar Covid perquè permeti donar cita amb el metge a les persones que siguin advertides d’haver estat en contacte amb un positiu de Covid-19. Argimon ha dit que se’n farà una prova pilot i que es buscarà que “el màxim de gentpossible es descarregui l’app, que és voluntària i anònima”. El secretari de Salut Pública ha afegit que “si es detecta que una persona és un contacte estret d’un cas, aquesta persona ha de tenir l’app baixada perquè li arribi el missatge que ha estat contacte estret d’un cas, si no té l’aplicació no se n’assabenterà”.

Radar Covid, desenvolupada per l’Estat, pot rastrejar contactes a partir ela tecnologia Blutooth. Quan l’app detecta que algú ha estat a prop d’un positiu i que es pot haver contagiat envia un missatge d’alerta perquè es posi en contacte amb un centre mèdic.

Nou comentari