Salut registra 6.970 positius en 36 hores a través de les farmàcies

El Departament de Salut ha comptabilitzat un total de 6.970 positius per autotest d’antígens a través de les farmàcies en les primeres 36 hores des de la posada en marxa d’aquest canal, concretament fins a aquest dimarts al migdia. Es tracta d’una nova via addicional i temporal perquè les persones que s’hagin fet la prova a casa i tinguin un resultat positiu de Covid-19 el puguin notificar al sistema. D’aquesta manera s’alleugereix la pressió als centres d’atenció primària, que durant la setmana passada van arribar a registrar 60.000 consultes al dia.

Actualment hi ha unes 1.300 farmàcies autoritzades realitzant aquest servei -la meitat de les farmàcies de Catalunya- . Si una persona obté un resultat positiu en el test d’antígens ràpids (TAR), es pot posar en contacte amb la farmàcia preferentment a través d’una trucada telefònica. Aquesta s’haurà d’identificar al farmacèutic facilitant-li el número de DNI o el CIP (codi d’identificació personal) de la targeta sanitària i haurà d’indicar la marca del test per comprovar que s’ha realitzat la prova amb un test homologat.

A partir d’aquí, el farmacèutic introduirà el resultat positiu a la història clínica del pacient, que rebrà un SMS per accedir a l’eina de rastreig ContacteCovid.cat, on podrà reportar els contactes estrets o demanar la baixa. Catalunya va tancar l’any amb el triple de baixes per Covid que a principis de desembre, abans del pont de la Constitució. Els treballadors que no van poder anar a la feina per culpa de la Covid eren 27.249 entre el 9 i el 16 de desembre, xifra que pràcticament es duplicaria en una setmana amb 45.117 baixes registrades entre el 17 i el 23 de desembre. El ritme accelerat de contagis –van incrementar fins a un 455% en un mes– per l’avanç de la variant òmicron durant les feses de Nadal va fer pujar encara més les xifres, i a finals d’any 79.484 treballadors estaven de baixa per Covid a Catalunya.

Nou comentari