El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els CAP registren 60.000 visites per Covid en només un dia
  • CA

Els Centres d’Atenció Primària de Catalunya van atendre aquest dilluns 60.000 visites només per a consultes relacionades amb la Covid-19. Es tracta d’un 25% més de visites que en el pic de la cinquena onada. En aquell moment, un 12 de juliol, es van registrar unes 48.000 visites. Es tracta de dades que ha donat a Rac1 la directora assistencial de l’Atenció Primària, Ariadna Mas.

Aquestes xifres suposen un “rècord absolut“, segons Mas. I no és casualitat, ja que aquest mateix dimarts Catalunya ha registrat la xifra més alta fins ara de positius confirmats en un sol dia: més de 24.000. Segons ha explicat la directora assistencial de l’Atenció Primària, aquest escenari fa que l’atenció primària estigui “centrada en la Covid” i que més enllà d’això es mantinguin només les visites a embarassades, nounats i situacions de més risc i no ajornables.

Mas ha parlat sobre un tema que s’està fent molta insistència en els darrers dies: si algú dona positiu amb un test d’antígens fet a casa, no ha d’anar al CAP perquè “no aporta res repetir la prova“. S’ha de fer una trucada per avisar que s’ha donat positiu en un test i el sistema ja registra el cas i es pot tramitar la baixa laborar a distància. La directora ha demanat deixar les visites als CAP per als qui realment les necessiten, i ha afegit que s’hi hauria d’anar si es té febre més alta de 38 durant tres dies o sensació d’ofec.

A més, Mas ha volgut posar en valor la tasca de l’atenció primària i ha recordat que, per altra banda, també s’estan vacunant més de 90.000 persones al dia. També ha pronosticat que queden “dues setmanes fortes“, però ha esperat que de la mateixa manera que el creixement ha estat explosiu, el decreixement també ho sigui. En una setmana, s’han fet 300.000 PCR i 280.000 tests d’antígens.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a desembre 28, 2021 | 21:08
    Joan desembre 28, 2021 | 21:08
    Aquesta foto d´estiu no ajuda molt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa