El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els positius amb test d’antígens es podran notificar a les farmàcies
  • CA

Les persones asimptomàtiques que donin positiu amb un test d’antígens podran comunicar-lo a les farmàcies comunitàries per descongestionar el sistema de salut i evitar que hagin d’anar als centres d’atenció primària. Segons ha explicat la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, de moment aquest nou protocol només està disponible en les 1.300 farmàcies de Catalunya que participen del programa de vigilància epidemiològica i que poden fer tests d’antígens supervisats.

El departament de Salut ha arribat a un acord amb el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya perquè les farmàcies comunitàries puguin activar el protocol Covid per als pacients asimptomàtics o amb símptomes lleus. La situació epidemiològica ha obligat les autoritats sanitàries a buscar alternatives per “preservar el sistema sanitari” i que només en facin ús aquelles persones que realment ho necessiten. “Els asimptomàtics no haurien d’anar als CAP”, ha insistit Craywinckel.

Problemes de subministrament de tests

Per la seva banda, el president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, Jordi Casas, ha explicat que fins ara les farmàcies han fet més de 250.000 tests d’antígens i s’han comunicat més de 7.000 positius. Casas ha explicat que quan es compra un test d’antígens a una de les 1.300 farmàcies adherides es pot fer allà mateix o a casa. En cas de donar positiu, el més important és “començar el confinament per precaució” i comunicar per telèfon el resultat a la farmàcia on s’ha comprat per poder activar els protocols.

Pel que fa als preus dels tests d’antígens, que han generat moltes crítiques aquestes festes, Casas ha explicat que hi ha un “problema de subministrament global”, com va passar amb les mascaretes a l’inici de la pandèmia, i que els preus estan sotmesos a les restriccions de producció i a la gran demanda que hi ha. El president del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya ha recordat que es tracta d’una competència estatal i ha avançat que estan parlant amb el ministeri de Sanitat perquè li agradaria que hi hagués un “subministrament regular de tests i a preus baixos o fins i tot subvencionats“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa