El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya comença l’any amb tres cops més baixes laborals que al desembre
  • CA

Les baixes laborals per Covid gairebé es tripliquen des del pont de desembre a Catalunya, que va tancar el 2021 amb prop de 80.000 contagiats o contactes estrets aïllats perquè no estan vacunats, segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies. Els treballadors que no van poder anar a la feina per culpa de la Covid eren 27.249 entre el 9 i el 16 de desembre, xifra que pràcticament es duplicaria en una setmana amb 45.117 baixes registrades entre el 17 i el 23 de desembre. El ritme accelerat de contagis –van incrementar fins a un 455% en un mes– per l’avanç de la variant òmicron durant les feses de Nadal va fer pujar encara més les xifres, i a finals d’any 79.484 treballadors estaven de baixa per Covid a Catalunya.

Així, en tres setmanes es van sumar 52.235 baixes laborals per Covid. La setmana passada el govern espanyol i les comunitats autònomes van decidir reduir de 10 a 7 dies l’aïllament dels casos lleus i asimptomàtics de Covid a causa de les característiques de la variant òmicron, com ja havien fet altres països com Estats Units o el Regne Unit.

El problema de les quarantenes també ha generat un caos a Rodalies. La cinquantena de baixes de Covid entre els maquinistes de Renfe han obligat l’operadora a reformular el servei a Catalunya, a cancel·lar entre 20 i 30 de trajectes al dia i a oferir puntualment transport per carretera en alguns trams. Per exemple, aquest diumenge el tren de l’R3 que havia de sortir a la 13h44 de la Tor de Querol no ha circulat fins a Vic i Renfe ha ofert transport alternatiu per carretera. Fonts de Renfe han assegurat a l’Agència Catalana de Notícies que l’operadora intenta “minimitzar l’afectació” però recorda que els conductors no es poden substituir fàcilment.

En un altre sector també és preocupant la quantitat de baixes per quarantenes de positius o contactes estrets. Es tracta de les residències, com advertia l’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa