Salut estima que un 73% dels catalans té immunitat contra la Covid-19

Gairebé un 70% l'han adquirit amb la vacuna i més del 3% per haver-se infectat

El Departament de Salut estima que el 73,4% de la poblac-19, de la població de Catalunya té immunitat contra la covid-19 ja sigui perquè han rebut la vacuna amb pauta completa (69,1%) o bé perquè han patit la malaltia en els darrers sis mesos. Es tracta en aquest cas de 338.900 persones que l’han patit i que no estaven vacunades, segons ha explicat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, aquest dimecres.

Dels 338.900 contagis, uns 255.000 estan lligats a la cinquena onada i ara farà els dos mesos que van patir la malaltia, “per tant ja saben que ara estem vacunant als dos mesos i serà un bon moment perquè es vacunin”, ha dit Cabezas. La secretària de Salut Pública ha fet una crida a vacunar-se ara per poder afrontar una tardor amb la màxima normalitat.

Cabezas ha explicat que des de l’1 de juliol una part important dels ingressats tenia una pauta de la vacuna completa, però és a causa d’una realitat estadística. La secretària de Salut Pública ha destacat que la probabilitat d’ingressar a l’hospital estant vacunat és menor que si no s’està vacunat. Les persones no vacunades ingressen vuit vegades més que les vacunades.

Comentaris

    Pepe 08/09/2021 1:14 pm
    Contra el covid DELTA també? Carai!
    Salut no estima res ni ningú 08/09/2021 1:47 pm
    Fals! Dos companys vacunats malalts de Covid a la setmana d'haver començat el curs. Aquesta és la immunitat de la vacuna.

Nou comentari