El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El risc de rebrot fa un nou pas endavant i arriba a 362
  • CA

A poques hores que el Govern exposi públicament les noves mesures per contenir la Covid-19, les dades del Departament de Salut d’aquest dimecres mostren un nou salt endavant de l’epidèmia cap a xifres que acosten Catalunya a l’abisme.

El risc de rebrot continua la seva línia ascendent i ja s’ha situat a 362,16, un increment de 23,67 punts respecte a la xifra d’ahir. Altres indicadors, tal i com s’ha advertit en els darrers dies, no posen tampoc el fre. En concret, la taxa de transmissió o velocitat de contagi, coneguda com Rt, avança fins a l’1,37. Pel que fa a casos confirmats per PCR, se n’han declarat 1.510 de nous, xifra que eleva a 162.660 els declarats des de que va començar la pandèmia.

Les dades registren 23 noves morts a Catalunya, amb un total de 13.536. A hores d’ara, i mentre la situació apunta que els contagis aniran en agument, hi ha 1.024 persones ingressades per coronavirus als hospitals (40 més que ahir), 189 de les quals a l’UCI (17 més que dimarts).

En els darrers 14 dies, Catalunya ha passat de tenir més de 7.100 contagis confirmats per PCR a registrar-ne 12.211. Les mesures que s’anunciaran aquest dimecres aniran en la línia de limitar la mobilitat. Experts com el físic Àlex Arenas reclama retirar de la circulació 1,5 milions de persones a Catalunya fins al febrer.

Les mesures que s’apliquin a partir d’avui es veuran reflectides en les dades fins aquí 14 dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa