El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Adeu a les restriccions en els accessos als aeroports
  • CA

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va avançar aquest divendres una inversió de 3.000 milions a Catalunya. No va ser l’únic que va anunciar, però, i després de culpar el Govern de la no inversió a l’aeroport del Prat per a la seva ampliació va avançar que en els pròxims dies s’eliminaran les restriccions en els accessos a les terminals. I així ha estat, segons ha anunciat la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ja no hi ha restriccions d’accés als aeroports.

“Això és fruit d’aquesta recuperació que s’està produint, de la sortida de la pandèmia i és una bona mesura, un bon anunci perquè podrem viure aquests comiats o rebudes facilitant l’accés no només dels passatgers o el personal, sinó també dels seus acompanyants”, va celebrar Sánchez, que no va especificar quan s’aprovaria la mesura, tot i que finalment el Consell de Ministres ho ha fet avui.

Fins ara, amb les restriccions que hi havia, l’acompanyant que volia accedir al Prat sense bitllet, només per acomiadar-se, no podia fer-ho. Si es volia recollir un passatger a la seva arribada només s’hi podia anar en cotxe aparcant al garatge i accedint únicament a la planta zero, que té un accés obert a l’aire lliure des d’on s’esperava els passatgers. Estava totalment limitat l’espai intern de l’aeroport a tothom que no sigui passatger.

Els acompanyants de passatgers que tenien programada una sortida tan sols podien accedir al carril ‘express’ de l’aparcament i tenien pocs minuts per acomiadar-se des del cotxe. De fet, només els primers quinze minuts d’aparcament són gratuïts, pel que els passatgers havien de marxar ràpid. La situació ha originat constantment llargues cues de cotxes que aparquen en segona i tercera fila i ocupaven els carrils de circulació, el que generava una situació caòtica.

Des d’ara, moment en què s’eliminen totes les restriccions als aeroport d’Aena, s’espera que la situació torni a normalitzar-se.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa