El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Meva Salut torna a permetre descarregar el passaport Covid
  • CA

L’aplicació La Meva Salut funciona a hores d’ara amb normalitat, després d’un parell de dies de col·lapse per l’allau de persones que intentaven descarregar-se el passaport Covid abans que fos obligatori per entrar a bars, restaurants i residències. Tant va ser així que Salut va prendre la decisió d’aturar l’ampliació del passaport fins que les incidències al web fossin solucionades. Aquest dissabte al matí, però, l’aplicació torna a funcionar amb normalitat i es pot accedir sense problemes al document.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va avalar aquest dijous l’ampliació de l’ús del passaport Covid per entrar a bars i restaurants, gimnasos i instal·lacions esportives i residències de gent gran. La mesura va entrar en vigor la mateixa mitjanit de dijous i la durada inicial era per 14 dies abans que Salut aturés el funcionament pels problemes tècnics. Tots els nous establiments s’afegeixen a l’oci nocturn i a les bodes, on ja era vigent l’obligatorietat de mostrar el certificat Covid de la Unió Europea. Ara es dubta si la mesura s’ampliarà a més àmbits properament després que el comitè assessor del Govern el recomanés també per a cines i teatres.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va comparèixer dimecres al costat de Magda Campins, presidenta del comitè assessor d’experts contra la Covid-19 que assessora el Govern. Campins va explicar els criteris d’aquest comitè —les recomanacions del qual no són vinculants—, segons els quals en aquest moment Catalunya es troba en situació de “risc alt”, que és quan hi ha una incidència acumulada de 14 dies d’entre 75 i 200 casos per cada 100.000 habitants. Campins va dir que es demanava aquest certificat per aquests espais a partir de l’evidència científica, tot i que sí va admetre que en cinemes hi ha menys evidència del risc de contagi i de la idoneïtat del document.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: l'amobilista a novembre 27, 2021 | 09:14
    l'amobilista novembre 27, 2021 | 09:14
    A les dues cafeteries on habitualment vaig a fer el cafè, el seu lector de passaports covid no han validat la meva presentació en paper, tant amb la pàgina sencera com amb el codi separat. És un document recent on consten les tres vacunes que duc. Però als bars admetien les presentacions fetes amb mòbil, ni que fossin defectuoses de qualitat, i amb una fotografia del paper. Jo no faig servir mòbil. I el que tinc és molt antic, petit i barat (22 €). I sempre està descarregat. I no vull ser esclau d'aquests trastos i el seu sistema. Punt. Si no arreglen la cosa, m'abstindré d'anar a on sigui exigit. Punt.
  2. Icona del comentari de: Albert a novembre 27, 2021 | 18:36
    Albert novembre 27, 2021 | 18:36
    El passaport Nazi, ja ha arribat. De la mà dels garants demòcrates que quan els convé, se'ls omple la boca dels drets fonamentals i bla, bla, bla. Els que ens conviden a incomplir la llei si ve de Madrid, només. Hipocresía pura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa