El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La justícia avala l’ampliació del passaport covid
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat finalment aquest dijous l’ampliació de l’ús del passaport covid per entrar a bars i restaurants, gimnasos i instal·lacions esportives i les residències de gent gran, informa l’agència ACN. La mesura entrarà en vigor aquesta mitjanit i la durada inicial és per 14 dies. Tots els nous establiments s’afegeixen a l’oci nocturn i a les bodes, on ja era vigent l’obligatorietat de mostrar el certificat covid de la UE. Ara es dubta si la mesura s’amplia a més àmbits properament després que el comitè assessor del Govern el recomanés per a cines i teatres.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va comparèixer ahir al costat de Magda Campins, presidenta del comitè assessor d’experts contra la Covid-19 del Govern. Campins va explicar els criteris d’aquest comitè —les recomanacions del qual no són vinculants—, segons els quals en aquest moment Catalunya es troba en situació de “risc alt”, que és quan hi ha una incidència acumulada de 14 dies d’entre 75 i 200 casos per cada 100.000 habitants, una taxa de TARs positius per damunt del 4%, una sobrecàrrega de la primària de 10.000 visites diàries per Covid-19 o un increment setmanal superior al 10%. Actualment l’IA14 a Catalunya és de 165, els TARs positius són un 8,5% i les visites a primària fregaven ahir les 10.000.

En aquest context de risc alt, els experts han recomanat que també es demani el certificat covid en teatres i cinemes, entorns que el Govern ha deixat fora de l’ampliació de l’ús del certificat Covid. Campins va dir que es demanava aquest certificat per aquests espais a partir de l’evidència científica, tot i que sí va admetre que en cinemes hi ha menys evidència.

La pandèmia està augmentat a Catalunya, amb més de 2.000 casos notificats aquest dijous. El Govern ha manifestat la seva preocupació pels increments i l’impacte que té en atenció primària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a novembre 25, 2021 | 15:07
    Negacionistaconspirador novembre 25, 2021 | 15:07
    Ha sigut una gran sorpresa no meu esperava pas. Qui havia de pensar que un tribunal elegit per polítics que estan finançats per BlackRock "Que és el propietari de les farmacèutiques que fan les vacunes" pugues prendre aquesta decisió.
  2. Icona del comentari de: Vacunat a novembre 25, 2021 | 15:25
    Vacunat novembre 25, 2021 | 15:25
    Sembla que es poden contagiar més els vacunats que els no vacunats algora que els vacunats poden contagiar com els no vacunats.
  3. Icona del comentari de: Estem en mans de sonats a novembre 25, 2021 | 22:35
    Estem en mans de sonats novembre 25, 2021 | 22:35
    Tot plegat és demencial els interessos als quals serveixen els governants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa