L’allau de peticions de passaports Covid manté ‘La Meva Salut’ col·lapsada

El passaport Covid continua experimentant problemes tècnics aquest divendres després de l’entrada en vigor de la implantació ampliada a bars, restaurants, gimnasos i residències. L’aplicació del Departament de Salut La Meva Salut, a través de la qual es pot obtenir el certificat que permet accedir als establiments on serà obligatori a partir de mitjanit està experimentant des de d’ahir a la tarda “lentitud en l’accés per un major volum d’entrades”, va informar Salut a EL MÓN. Les mateixes fonts van explicar que “s’està treballant per donar resposta a totes les sol·licituds d’accés”. Aquest matí continua havent-hi problemes per obrir l’aplicació.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat aquest matí l’ampliació de l’ús del passaport per entrar a bars i restaurants, gimnasos i instal·lacions esportives i les residències de gent gran. La mesura entrarà en vigor aquesta mitjanit i la durada inicial és per 14 dies. Tots els nous establiments s’afegeixen a l’oci nocturn i a les bodes, on ja era vigent l’obligatorietat de mostrar el certificat covid de la UE. Ara es dubta si la mesura s’amplia a més àmbits properament després que el comitè assessor del Govern el recomanés per a cines i teatres.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va comparèixer dimecres al costat de Magda Campins, presidenta del comitè assessor d’experts contra la Covid-19 que assessora el Govern. Campins va explicar els criteris d’aquest comitè —les recomanacions del qual no són vinculants—, segons els quals en aquest moment Catalunya es troba en situació de “risc alt”, que és quan hi ha una incidència acumulada de 14 dies d’entre 75 i 200 casos per cada 100.000 habitants, una taxa de TARs positius per damunt del 4%, una sobrecàrrega de la primària de 10.000 visites diàries per Covid-19 o un increment setmanal superior al 10%. Actualment l’IA14 a Catalunya és de 165, els TARs positius són un 8,5% i les visites a primària fregaven ahir les 10.000.

Comentaris

  Pol Novembre 25, 2021 | 22:15
  Jo el pass sanitari, Green pass, passaport sanitari o certificat covid-19, el tinc des de fa 4 mesos, el mateix dia que hem varen injectar la segona dosi.
   Ray Novembre 26, 2021 | 09:43
   Molt be Pol, llàstima que els que paguem impostos no poguem accedir a un servei pel qual el nostre govern ha pagat molts milions, quan el necesitem. No vec que altres serveis privats caiguin tan sovint.
    Això, rai Novembre 26, 2021 | 11:08
    És el que té quan molta de gent decideix fer o accedir a una cosa alhora. Enlloc del món, potser tret dels països petrodolars, dimensionen carreteres, autopistes, xarxes de telefonia, xarxes d'internet... -i encara més en un país que no té un estat propi per a decidir- per a que tots els possibles usuaris els utilitzin alhora. Ja fa mesos que el passaport sanitari, si hom està vaccinat, es fot baixar a qualsevol aparell connectat online i en format paper.
    Pol Novembre 26, 2021 | 11:19
    En Pol també en paga d'impostos, que hi té a veure ? A voltes sembla que ésser previsor, estar informat amb diversos mitjans contrastats i intuir escenaris no sigui "à la page".
  ciutadà Novembre 26, 2021 | 08:12
  Serveis colapsats; una altra mostra d'ineptitud per part del govern i els seus funcionaris. Funcionaris que no funcionen.
   Ciutadà amb sentit cívic Novembre 26, 2021 | 11:13
   Ho has provat ?

Nou comentari