El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anul·lat el passaport Covid pel cap de setmana a causa del col·lapse
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest divendres que el passaport Covid deixarà d’estar en funcionament aquest cap de setmana. El motiu és perquè el sistema que proporciona certificats a la població ha entrat en col·lapse aquest divendres, perquè és el dia que ha entrat en vigor. Segons ha informat el Departament, només aquest dijous a Catalunya es van emetre un total de 174.300 certificats digitals COVID-19 UE, “una xifra que suposa 102.000 certificats més que el dijous de la setmana anterior“.

Des d’aquest dijous, l’aplicatiu de La Meva Salut experimenta lentitud de cara a descarregar aquests certificats ja que hi ha un volum d’entrades molt alt. Ara bé, el departament que encapçala Josep Maria Argimon “treballa per donar resposta a totes les sol·licituds d’accés“. La conselleria ha emès un comunicat en el qual demana “paciència” a la ciutadania i “disculpes” per les molèsties que aquest col·lapse està generant a la població.

Aquest certificat ha entrat en vigor a Catalunya aquest mateix divendres per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències de la gent gran. Ja fa setmanes que el certificat és necessari per entrar a discoteques, però ara el Govern ha decidit ampliar el seu ús en aquests sectors. La mesura arriba en plena sisena onada, en un moment en el qual els contagis no fan res més que augmentar; no només a Catalunya, sinó a la resta del continent europeu.

Cal recordar que aquest passaport existeix des de fa molts mesos. Es tracta d’un document impulsat per la Unió Europea i que acredita que el seu portador ha estat vacunat, que ha passat el coronavirus i s’ha recuperat en els darrers sis mesos, o que en les darreres hores s’ha fet una prova que detecta la Covid-19 i ha donat negatiu. Aquest document es pot presentar de manera impresa o amb el mòbil.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Negacionistaconspirador a novembre 26, 2021 | 15:38
    Negacionistaconspirador novembre 26, 2021 | 15:38
    Perquè serà que no m'estranya. All que d'aquí a 4 dies tindrem novetats BlackRock ja ha informat al govern quines han de ser. Ja les descobrireu aviat. Que si us les dic tindre 50 mills respostes dienme negacionista i no sé que mes.
  2. Icona del comentari de: Ros del Trull a novembre 26, 2021 | 15:49
    Ros del Trull novembre 26, 2021 | 15:49
    Vergonya el nivell d'inaptiitud. El departament hauria de dimitir. La gestió es ara si ara tambe erràtica. L'imposició descriminatoria es totalitaria. Hi han altres camins. No molesteu mes a la gent amb l'imposició i a més sense planificar. Esteu fent més mal que bé. Les cancelacions i els netvis a l'empresa d'aqui mati no està be que vinguin de la inaficacia i la sopetvia de la governació. Cal vacunar i educar, no imposar a més de forme cutre.
  3. Icona del comentari de: MHP a novembre 26, 2021 | 20:14
    MHP novembre 26, 2021 | 20:14
    Un altre exemple de lo bé que funciona(ria) la repùblica catalana. Deu ens en guard de la vostre repùblica.
  4. Icona del comentari de: miquel puigpelat a novembre 26, 2021 | 20:29
    miquel puigpelat novembre 26, 2021 | 20:29
    Col·lapsat el sistema i sense vacunes a les comarques de Girona.
  5. Icona del comentari de: Àngel Drach a novembre 26, 2021 | 20:51
    Àngel Drach novembre 26, 2021 | 20:51
    Si, gestió erràtica, com sempre. Quin desastre!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa