El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia no toca sostre i Catalunya supera els 200.000 casos setmanals
  • CA

La sisena onada de la Covid-19 es resisteix a tocar sostre. Catalunya ha superat els 200.000 casos en una setmana mentre la pressió hospitalària continua creixent i s’acosta a nivells principis del 2021, en plena tercera onada. Segons les dades del departament de Salut, entre el 7 i el 13 de gener, coincidint amb la tornada a l’escola, es van notificar 200.279 casos de Covid-19 al país, gairebé un 35% més que en els set dies anteriors.

Tot i això, els experts creuen que la sisena onada està a punt d’arribar al pic de contagis i confien que en les pròximes setmanes es produirà un descens lent però constant del nombre de casos. De fet, des de principis de la setmana passada s’ha produït un lleuger descens en els casos notificats dia a dia, així i tot encara és d’hora per establir que es tracta d’un canvi de tendència perquè ja havia passat en ocasions anteriors i després es va produir un nou repunt.

Hospitals plens

La prioritat de les autoritats sanitàries és evitar un col·lapse dels hospitals, que ara mateix tenen més de 2.600 persones ingressades per Covid, de les quals 522 estan a les Unitats de Cures Intensives (UCI). En el pic de la tercera onada, a finals de gener del 2021, durant quatre dies consecutius els hospitals van arribar a tenir més de 3.000 pacients Covid. Només en l’última setmana gairebé 300 persones han estat ingressades. Tot i que la variant Òmicron és més lleu que les anteriors, segons afirmen diversos estudis, l’elevat nombre de contagis provoca que molta més gent acabi a l’hospital en termes absoluts.

El risc de rebrot continua disparat i està a punt de superar els 5.500 punts, mentre que la velocitat de contagi (Rt) se situa en 1,25. Salut ha intensificat la detecció de casos i en una setmana ha fet més de 630.000 proves PCR i tests d’antígens, una xifra rècord. Des d’abans de les festes de Nadal, el nombre de proves supera els 2,2 milions, el 13,2% de totes les que s’han fet des del començament de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa