El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La pandèmia de la Covid-19 continua en retrocés
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 continua en un clar retrocés amb la majoria d’indicadors a la baixa. La pressió hospitalària ha perdut 17 paciens i el total es queda en 629. A les UCIs hi ha 21 pacients menys i ara hi ha 216 llits ocupats. Els nous contagis confirmats amb PCR i TA cauen fins als 652. També recula el risc de rebrot, amb quatre punts menys, i queda en 83. La velocitat de propagació, després de diversos dies pujant lleugerament torna a baixar fins a 0,88. La incidència acumulada a 14 dies cau per sota de 100 i es queda en 98,82 casos per cada 100.000 habitants. La taxa de postivitat baixa fins a 3,29%.

Aquests indicadors clarament favorables abonen les tesis d’alguns experts que apunten que la pandèmia estarà en una fase de baixada les properes setmanes. Ara bé, cal esperar dues setmanes, fins a finals de setembre i principis d’octubre, per comprovar quin és l’impacte que tindrà l’inici del curs escolar, la fi de les vacances, i la recuperació d’una mobilitat generalitzada. Això fa pensar que hi hagi una nova pujada de contagis, però dependrà de quin sigui l’efecte que tindran les vacunes.

Aquest 2021 Catalunya s’ha estalviat la mort d’unes 10.000 persones gràcies a la vacunació, segons els càlculs dels experts. Ara, però, hi ha dubtes sobre quin serà l’impacte de la variant Delta a les aules. S’ha de tenir en compte que durant el curs passat la variant predominant era la britànica, menys transmissible. També és una incògnita com reaccionarà el virus, acorralat per l’alt índex de persones no vacunades, fet que podria fer augmentar la incidència en els grups no no han pogut rebre el vaccí.

El Govern va aprovar ahir una pròrroga de set dies més de les mesures contra la Covid-19. La major restricció continua sent la limitació de l’activitat nocturna, mentre que ha caigut la prohibició de reunir-se en grups de més de 10 persones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa