El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat descarta per ara vacunar l’alumnat en els centres educatius
  • CA

La Generalitat ha descartat per ara vacunar l’alumnat en els centres educatius, una idea que abans de les vacances va apuntar el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l’adolescència, Laia Asso, ha afirmat en roda de premsa que “el ritme de vacunació és bo i per tant ara mateix la mesura no està sobre la taula”. Ara bé, ha afegit, “de manera periòdica es van analitzant les xifres i, si més endavant es considera que això pot ajudar en un territori concret, es valorarà i es pactarà amb Educació”. A hores d’ara, un 64% de l’alumnat té la pauta completa i el 82% ja l’han iniciat. Un 90% del professorat està vacunat.

Salut i Educació han fet aquest dijous una roda de premsa de balanç de l’inici de curs. A 16 de setembre hi ha 31 grups confinats (0,04%), 109 professionals (0,07%). El curs passat el primer dia de curs hi havia nou grups confinats i aquesta setmana s’ha arrencat amb un sol grup confinat el primer dia. L’any passat el quart dia ja hi havia 66 grups confinats i a dia d’avui només 31, ha indicat la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà.

Aquest curs la comunitat educativa es divideix entre persones immunitzades (via vacuna o bé infecció) i persones que no ho estan. Es considera persones immunitzades les que han passat la Covid-19 en els darrers sis mesos o bé que tenen la pauta de vacunació completa (i fa 14 dies que han rebut la segona dosi). Això és el que determinarà els circuits que es posaran en marxa quan hi hagi un cas positiu confirmat a l’aula.

Com ja passava en el curs anterior, totes les persones del grup bombolla seran contactes estrets. Els contactes estrets que no estiguin immunitzats hauran de fer 10 dies de quarantena i se’ls farà una prova (preferentment PCR entre els dies 4 i 6).

Si la persona està immunitzada no haurà de fer quarantena si és d’eduació infantil, primària o d’un centre d’eduació especial. En el cas de l’alumnat s’anirà a fer un TAR on indiqui el CAP o en un punt centralitzat. Aquest TAR es pocurarà fer com a màxim en quatre dies i la persona anirà a l’escola amb normalitat. En el cas d’alumnat més gran i tot el professorat, tampoc farà quarantenes, però el TAR se’l podran fer a la farmàcia.

A partir de demà, tots els centres educatius tindran accés a la informació sobre les persones que necessiten fer quarantena en cas que es confirmin positus. La informació (estat vacunal) estarà disponible a l’eina Traça Covid i podrà ser consultada per la direcció del centre. El Govern va aprovar dimarts el decret que permet que Salut passi la informació a Educació per tal que sigui més fàcil gestionar els brots que vagin apareixent durant el curs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa